Arte Behang - Najaar 2016
08 november 2016 
in Behang

Arte Behang - Najaar 2016

Het najaar heeft zijn intrede weer gedaan, dit betekend dat we weer naar binnen mogen. Maar mijmerend terug denkend aan de heerlijke september maand waar we gezellig buiten op het terras door hebben kunnen brengen, realiseren we ons dat het binnen ook wel weer wat gezelliger mag worden. Arte heeft hier weer perfect op ingespeeld door 7 fantastisch nieuwe behangboeken te presenteren.

Arte-ligna-wings

Arte-ligna-wings

7 fantastisch nieuwe Arte behangboeken

De series Kurasshu, Capiz, Graphite en Rainbows hebben weinig uitleg nodig. Zo is de Kurasshu al een bekend dessin uit een eerdere Ulf Moritz collectie, deze hebben ze nu alleen wat meer uitgebreid. Het boek Capiz bestaat uit een collectie PVC vrij vliesbehang, waarbij gebruik is gemaakt van Capiz (schelpen) en hout. De collectie Graphite bestaat eveneens uit PVC vrij vliesbehang en hier is gebruik gemaakt van mica (verzamelnaam voor mineralen) waardoor dit behang een stoere, robuuste maar glanzende uitstraling heeft. Met de Rainbows sluit Arte deze serie PVC vrij vliesbehang af en hebben ze gebruik gemaakt van bakbak (bast van bananenboom) en Sari zijde.

Arte-graphite-gra4

Arte-graphite-gra4

Ligna collectie

De series Ligna, Signature en Monchrome mogen wat meer uitleg hebben.
Laten we beginnen bij de collectie Ligna, verbonden met de aarde en de natuur. Dit was voor Arte de inspiratie voor deze collectie. De botanische trend die we eerder dit jaar al terug zagen komen in de interieurs blijft populair. Binnen deze collectie zijn insecten, houtnerven, structuur van planten, honingraat, vogels, boomwortels en steppe de uitgangspunten geweest. Met deze collectie haalt u niet alleen de natuur in huis, maar voelt u deze ook. Strijk met uw vingers over het behang en u waant zich in een tropisch regenwoud zonder dat u uw laarzen hoeft aan te trekken.

Arte-ligna-roots

Arte-ligna-roots

Signature collectie

Met de Signature collectie worden zomer en winter samengevoegd en laten drukke steden en landschappen zijn sporen na. De luchtige luxueuze look van linnen was de belangrijkste basis van deze collectie. Landelijk en klassiek maar hedendaagse interieurs worden door deze collectie absoluut opgehaald. Met een uni linnenlook in 23 kleuren is de basis al snel gelegd, met een veld van bloemen of juist koele ijskristallen en een eigenzinnig lijnenspel dat doet denken aan wolkenkrabbers en heuse skylines is de Signature collectie zeker de moeite waard om te bekijken.

Arte-signature-spark

Arte-signature-spark

Monochrome collectie

Monochroom betekend letterlijk werk in een kleur. Met de collectie Monochrome laat Arte een unieke techniek met reliëfinkten zien. Door zich te laten inspireren op nobele materialen zoals leder, hout en edelmetaal wordt deze techniek extra benadrukt. De collectie Monochrome neemt u onder andere mee op wereldreis vanwege zijn verschillende patronen en verfijnde uitstraling. Oosterse dessins waarbij u kunt ontspannen als in een Turkse Hammam, Mozaïek patronen waardoor u zicht waant in Romeinse paleizen en villa’s of juist de Mediteraanse invloeden in huis haalt. Ook de natuur kunt u met deze collectie in huis halen door zijn vloeiende nerfstructuren en weelderige printen.

Arte-monochrome-matrix

Arte-monochrome-matrix

Arte heeft dus niet stil gezeten, inmiddels hebben wij deze collectieboeken voor u ter inzage klaar liggen en nodigen u dan ook van harte uit in onze showroom. Laat ons u adviseren, uw huis ook dit najaar weer gezellig te maken en u daardoor ook weer thuis te laten voelen in uw eigen huis.

Arte-monochrome-rondo

Arte-monochrome-rondo

 

Marnix Kroneman
Door

Marnix Kroneman

op 18 Jan 2017

Weer een fantastische collectie. Ik gebruik als interieurarchitect vaak Arte omdat het zo levensecht is; het vaak gebruikte vinylbehang heeft geen diepte.

Reactie plaatsen