Arte | De nieuwe najaarscollectie
01 november 2021 
in Behang

Arte | De nieuwe najaarscollectie

Afgelopen maand stelde Arte haar nieuwe najaarscollecties voor. De Essentials serie wordt uitgebreid met twee nieuwe collecties, waarvan de eerste alvast bekend is gemaakt. Ook komt er een totaal nieuwe collectie uit; Gitane. Tijd om alvast kennis te maken met deze inspirerende ontwerpen voor op de muur.

Essentials | Costura

De Costura collectie maakt deel uit van Arte Essentials en haalt haar inspiratie uit textiel.

Alle ontwerpen zijn met naald en draad tot stand gekomen en hebben opvallende details als stiksels en stof gerelateerde motieven zoals patchwork.

Urban

Urban is ontstaan vanuit het idee zijdestoffen een tweede leven te geven aan de wand. Er worden verschillende grote vlakken textiel gecombineerd en dit levert een speels patchwork patroon op.


Bojagi

Bojagi is een traditionele Koreaanse naaitechniek, waarbij de stiknaden en het patroon opvallend zijn. Arte heeft gebruik gemaakt van ton-sur-ton tinten, dit geeft het Bojagi design juist een bijzonder rustige uitstraling.

Gabarit

Gabarit is een patchwork ontwerp met horizontale lijnen, uitgebracht in vier levendige kleurcombinaties.


Tela

Tela heeft de uitstraling van grof geweven linnen, waarin horizontale en verticale lijnen elkaar afwisselen. Het resultaat is een muur met een subtiele structuur.

Botanis

Botanis is geïnspireerd op de Monstera- en palmplant. De gebruikte borduurtechniek geeft dit tropische behang een prachtig reliëf. Door het gebruik van grove stiknaden en contrasterende kleuren valt het patroon extra op.


Manchas

Manchas heeft een verfeffect en doet, zeker in de kleur ‘’midnight’’, aan als denimstof.

Gitane 

Deze collectie is opvallend en uitbundig, ze neemt u mee op wereldreis. Inspiratie voor deze collectie is opgedaan van Tibet tot aan Zimbabwe. Eclectische taferelen en patronen als prachtige Italiaanse bloemenvelden geven deze collectie een wereldse uitstraling.

Maximalisme kent geen regels, niets is te gek en dat geldt ook zeker voor deze vrolijke collectie.

Nongo
Nongo is een effen behang, maar wel leverbaar in een reeks kleurrijke tinten. Dit ontwerp is geïnspireerd op traditioneel gevlochten manden uit Zimbabwe; ‘’nongo’s’’.


Cuadro

Cuadro is een patchwork van onregelmatige rechthoeken, waarbij de imperfecties het patroon extra charme geven. Deze muurbekleding is gebaseerd op grof geweven linnen.


Janela
Janela verrast met een geometrische print die tropisch aan doet. De basis heeft een linnenlook. Deze muurbekleding heeft een unieke, artistieke uitstraling en wordt uitgebracht in vier kleurcombinaties.


Ondas

Ondas is te herkennen aan een etnisch patroon en wordt uitgebracht in drie folkloristische kleurcombinaties.


Emperador

Emperador is een vrolijk tafereel gebaseerd op een handgeschilderde illustratie uit het oude Ottomaanse rijk.


Fiori Antichi

Fiori Antichi toont een gedetailleerde, eigentijdse bloemenprint. Deze wandbekleding is geïnspireerd op rijke vintage stoffen.


Tigris

Tigris is een gedurfd ontwerp met de Tibetaanse tijger in de hoofdrol. Tijgertapijten zijn in Tibet belangrijk tijdens meditaties en beschermen tegen negativiteit.


Reactie plaatsen