Artelux header

Artelux

Artelux


Het merk Artex is opgericht in 1947 als echt familiebedrijf. Het begon allemaal met een interieurtextiel weverij en later, in 1990 is Artex onderdeel geworden van de internationale Hunter Douglas Group. Hier vallen merken als Luxaflex en Sunway ook onder.


Artex produceert voornamelijk interieurtextiel en zonwering. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met internationale allure. Artex voert vandaag de dag meerdere merken namelijk; De Ploeg, Artelux, Kendix en Loft79. Ieder merk heeft een eigen gezicht en compleet eigen collecties.


Al sinds 1992 brengt Artelux sfeer in huis. De kracht zit in elegante, rijke en sfeervolle gordijnstoffen, waarbij de functionaliteit en uitstraling haarfijn met elkaar verbonden zijn. Ontwerp en ontwikkeling vindt plaats op Nederlandse bodem.


De collectie is tijdloos en onderhoudsvriendelijk. Natuurlijk, elegant en uitgesproken met onverwachte details, verrassende contrasten en aandacht voor transparanties en kleuren. Maar wat maakt Artelux stoffen écht sterk? Dat is aandacht en oog voor detail.


https://artelux.com/nl/