Artex – Hunter Douglas
19 september 2016 

Artex – Hunter Douglas

In deze blog laten wij u kennis maken met Artex en Hunter Douglas.

Artelux en Your Edition

Artex is in 1947 opgericht, van origine een vooruitstrevende textielweverij voor interieurtextiel. Het familiebedrijf dat is begonnen met interieurtextiel is inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf waar ruim 200 medewerkers werkzaam zijn en produceert voor interieurtextiel, zonweringsproducten en meubelstoffen. In 1990 wordt Artex onderdeel van Hunter Douglas. Voor dit wereldwijde bedrijf, dat in 1919 is opgericht, is Artex al jaren hoofdleverancier van textiel voor zonweringproducten, zoals rolgordijnen, plissé, vouwgordijnen en verticale lamellen. Dit is mede tot stand gekomen doordat het door Hunter Douglas in 1951 ontwikkelde Luxaflex zich steeds breder op de markt ging presenteren.

Kendix

Kendix

Kendix

Sinds Artex in 1990 onderdeel is geworden van Hunter Douglas is er binnen het bedrijf een heleboel veranderd. Zo is in 2005 Kendix toegevoegd aan Artex. Kendix is in 1958 ontstaan nadat Frans van Dijk, de toenmalige eigenaar van linnenweverij van Dijk (1848) het tijd vond wat anders. Hij vond dat het tijd werd voor stoffen met een karakteristiek en eigen gezicht. Moderne stoffen,  in weefstructuren en dessins, dat is de basis van Kendix. Textiel gemaakt en gekeurd door ervaren vakmensen.

De Ploeg

De Ploeg

De Ploeg

In 2007 wordt de Nederlandse weverij van de Ploeg aan de groep toegevoegd. Een van de belangrijkste rede hiervan was een periode van neergang binnen de Ploeg. De Ploeg wordt opgericht in 1923 en wordt als snel succesvol met zijn woningtextiel. Het textiel van de Ploeg staat bekend om hun technische kwaliteit en zijn esthetische vormgeving  en moderne dessins in zowel gordijn al meubelstoffen.

Ado

Ado

ADO

Sinds 2011 is ADO Benelux aan dit rijtje toegevoegd. Het bedrijf dat in 1954 is opgericht, is op dat moment wereldwijd de grootste producent van interieurstoffen. Ado is het meest bekend geworden door zijn vitrage collectie. In de jaren ‘70 en ’80 werden door ADO ook reclames op de Nederlandse televisie uitgezonden. Voor vele is de slogan “ADO de vitrage met de gouden draad” een duidelijke herkenning van het merk.

Artelux

Artelux

Vandaag de dag is Artex een van de marktleiders in woningtextiel en voert vijf merken: Kendix, de Ploeg, ADO, Artelux en Your Edition! Bij zowel QiiD Gorinchem als QiiD Zutphen kunt u terecht voor de stoffen van  Kendix, de Ploeg, Artelux en Ado. Bij onze winkels Home Fashion Veenendaal en Home Fashion Zutphen  kunt u terecht voor alle collecties. Wij begroeten u graag in een van onze winkels.

Reactie plaatsen