Belgisch design uit Belgische ateliers; Limited Edition
27 mei 2019 

Belgisch design uit Belgische ateliers; Limited Edition

België mag dan een klein land zijn, het is ook op heel wat vlakken groots. Chocolade natuurlijk, maar ook wat mode en design betreft, zet ‘Made in Belgium’ internationaal de toon. Onze Koningin is bijvoorbeeld regelmatig te zien in Belgische design kleding, maar in dit blog houden we het bij het interieur. De Belgische design kleden van Limited Edition om precies te zijn.

Made in Belgium
België kan terugvallen op een rijke textielgeschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. Hier hecht Limited Edition veel waarde aan, maar ze innoveren ook constant.

Opvallend is de liefde voor natuurlijke materialen, kleuren en texturen. Puur vakmanschap en intensief handwerk, maar ook eigenzinnig design. Van idee tot ontwerp en van verven van de garens, tot de afwerking van het tapijt, bij Limited Edition gebeurt alles met de grootste zorg in ateliers in België. Het resultaat zijn 100% handgemaakte tapijten die, dankzij de snelle levertermijnen uw interieur binnen enkele weken extra karakter kunnen geven (normale levertijd 6 tot 8 weken, maar op aanvraag soms slechts 2 weken).

Maatwerk

Eén van de specialiteiten van Limited Edition is het maken van op maat gemaakte tapijten.

De designers van dit merk zijn weg van verfijnde, natuurlijke materialen, maar ze zijn ook benieuwd naar uw persoonlijke smaak! Zowel in materialen als in vormen, kleuren en patronen. Laat u inspireren door de verschillende collecties en bepaal vervolgens zelf hoe uw Limited Edition kleed eruit moet komen te zien.

Collectie

De natuurlijke charme van wol, de zachte glans van zijde of de extravagante elegantie van koeienhuid, zomaar een greep uit de materialen die worden gebruikt in de collecties van Limited Edition. Laat u inspireren;

De handgemaakte Connection serie van 100% koeienhuid is leverbaar in 3 prachtige kleurcombinaties. Deze tapijten kunnen op maat worden gemaakt met een maximum afmeting van 4 bij 20 meter.

De Prestige kleden hebben hun luxe uitstraling te danken aan het natuurlijke materiaal zijde. Deze serie is leverbaar in 11 subtiele en warme kleuren en is gemaakt van 100% zijde.

Botanic, met een subtiel bladpatroon, is leverbaar in 5 kleuren en bestaat uit verschillende materialen, waaronder linnen en wol. Ook Botanic kan op maat voor u worden gemaakt met een maximale afmeting van 3,8 x 20 meter.

Dit traditioneel geweven Abaca kleed van 100% natuurlijk Abaca is leverbaar in twee kleurtinten en op maat te verkrijgen met een maximale afmeting van 5 x 10 meter.

De Elixir valt op door het subtiele patroon, de prachtige kleurcombinaties en de sierlijke franje aan de korte zijdes. Deze serie bestaat voornamelijk uit linnen en wol en is leverbaar in 7 kleuren.

Boorden & franjes

Als of er nog niet genoeg keuze is in vormen, materialen, kleuren en patronen, kunt u ook nog eens tal van boorden kiezen. Hierbij kunt u denken aan verschillende materialen als linnen, leder of katoen, maar ook diverse kleuren en boordbreedte.

Daarnaast kunnen er ook franjes worden aangebracht langs beide korte zijden van het tapijt. Extravert met franjes in een felle kleur of meer bescheiden in een ton sur ton nuances.

Kom inspiratie op doen

Nu u dit blog heeft gelezen, heeft u waarschijnlijk een idee gekregen van de uitgebreide mogelijkheden van Limited Edition. In dit blog hebben we echter slechts een heel klein deel van de collectie met u kunnen delen. In onze showrooms kunt u alle Limited Edition collecties, kleuren en opties zelf zien, voelen en ervaren, we nodigen u dan ook van harte uit om eens langs te komen en inspiratie op te doen.

Dirckx Sonja
Door

Dirckx Sonja

op 24 Oct 2023

dichts bij zijnde verkooppunt voor Elixir tapijt? wij wonen in Maaseik (België) prijs per m² of prijs voor tapijt zonder franjes met lengte 3,5 en breedte 2,70 welke kleuren zijn er?

Reactie plaatsen