Creation Baumann

Creation Baumann


Creation Baumann is op gericht in 1886. Twee textielverkopers, Friedrich Baumann en Albert Brand, leerden elkaar kennen in Parijs en richtte een bedrijf op voor de productie en verkoop van linnen en halflinnen. Na bijna twintig jaar succesvol te hebben samengewerkt, besluiten ze hun eigen weg te gaan. Friedrich Baumann opent later in 1905 de eerste mechanische linnenfabriek. Het bedrijf overleeft de economische crises en wereldoorlogen, waardoor zoon Fritz Baumann het stokje van zijn vader kan overnemen.

In 1962 sluit de Zweedse textielontwerper Edna Lundskog zich aan bij de creatieve studio van Baumann. Wanneer de productie van linnengoed stopt en volledig wordt vervangen door decoratieve stoffen, worden ook de machines gemoderniseerd. Vanaf toen werd het doel decoratieve stoffen creëren, de productie en de verkoop van hoogwaardige stoffen aan gespecialiseerde dealers.


Création Baumann is een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich richt op lange termijn doelstellingen.

De vele jaren van onderzoek en innovatie zijn niet onopgemerkt gebleven. Creation Baumann ontvangt er diverse prijzen voor, waaronder de ‘Textil und Objekt’ prijs voor de akoestiekcollectie en de ‘Design Preis Schweiz’ voor het ‘GECKO’ zelfklevende textiel.


Collectie

De Creation Baumann collectie bevat prachtige stoffen die ook nog eens praktische eigenschappen hebben. Zo zijn er gordijnstoffen met een zonwerende functie, een verduisterende functie en geluidsabsorberende stoffen.

Ook bevat de collectie diverse inbetween gordijnstoffen. Naast inbetween gordijnstoffen creëert Baumann ook dim out stoffen. Van effen tinten tot uitgesproken kleuren en patronen. De Phantom Noble is een mooi voorbeeld van een dim out stof met uitgesproken design, dankzij het geblokte patroon.


www.creationbaumann.com