Creation Baumann

Geïnspireerd door de natuur, introduceert Creation Baumann de collectie Linen & Friends: een mooie ontwikkeling binnen de linnen collectie van Baumann.

Creation Baumann

Creation Baumann

Natuurlijke uitstraling van de stoffen

Volgens Creation Baumann is de natuurlijke uitstraling in overeenstemming met de huidige trend. Casual en elegant op hetzelfde moment. Een licht en subtiel uiterlijk met aardse en poederachtige kleuren, vormde de basis voor deze collectie.

De uni stoffen uit deze collectie zijn onder andere de stof Filino, een semi transparante stof die al jaren in de collectie van Creation Baumann is opgenomen. Deze stof heeft een nieuwe eigentijdse look gekregen, door het gebruik van een nieuwe kleurstof en afwerkingsproces. Hierdoor heeft deze elegante stof een zachter gevoel gekregen.

Decoratieve stoffen

De stof Scalino is een hoge kwaliteit decoratie stof. Het multi gefaceteerde weefsel en de genaaide filigraan plooien vormen een driedimensionaal lijnenspel dat in een ruitpatroon samenkomt, afgewerkt met een borduursel in een accentkleur doet deze stof aan origami (Japanse vouwkunst) denken.

De stof Linnus is een dicht geweven gordijnstof met een uitzonderlijk zacht gevoel, en een uitgebreid kleuren pallet van een twintigtal kleuren. Deze stof wordt aangevuld met de stof Orion, een decoratief weefsel met een lineair ontwerp en leverbaar in neutrale tinten met metaalkleuren in goud, zilver en koper. De “Friends” Tamino en Solea zijn twee semi transparante stoffen. Zij vormen een subtiel contrast met de bedrukte stof Campanella. Deze heeft een transparante basis en een prachtig bloem- en bladerenpatroon. De collectie Linen & Friends introduceert een natuurlijke, elegante ambiance in de stijlvolle woning.

Creation Baumann

Creation Baumann

Creation Baumann: een begrip in de textielbranche

Creation Baumann werd in 1186 opgericht en is na 130 jaar niet meer weg te denken uit de textielbranche. Het motto van Creation Baumann is dan ook: “Passie voor stoffen”. Met als inspiratiebronnen de natuur, mode en architectuur weten ze bij Creation Baumann keer op keer weer de mooiste ontwerpen in de markt te zetten.
De vele awards die Creation Baumann door de jaren heen binnen heeft weten te slepen, bewijzen de populariteit en innovativiteit van het merk. Voortdurende ontwikkeling en het in een vroeg stadium herkennen van modetrends zorgen voor al deze verrassende ontwerpen.

Creation Baumann

Creation Baumann

Onze winkels in Zutphen en Gorinchem hebben een mooie collectie van Creation Baumann in de rekken hangen. Met een uitgebreide collectie van meer dan 600 dessins en 6000 kleuren hebben wij geprobeerd de highlights uit te kiezen. Kom dan ook naar een van onze showrooms om u mee te laten nemen in de wereld van Creation Baumann.

Creation Baumann

Creation Baumann

Reactie plaatsen