Cunera

Cunera


Cunera levert al meer dan 150 jaar verantwoorde, natuurlijke vloerbedekking van hoogwaardige kwaliteit. Het Nederlandse merk werkt met materialen als wol, sisal, kokos, zeegras en bamboe. Als afwerkingsmaterialen worden leder, jute, katoen en linnen gebruikt. Het verven en verwerken van de grondstoffen gebeurd op mens- en milieu- verantwoorde wijze. Zelfs het pand van Cunera is onder milieuvriendelijke en duurzame architectuur gebouwd, direct aan de Rijn in Rhenen.


Cunera beschikt over een eigen designteam, dat continu werkt aan nieuwe ontwerpen, kleuren en materiaalcombinaties. De collectie is breed en veelal leverbaar in; kamerbreed, karpetten, tegels, (trap)lopers en matten. Stel uw karpet naar wens samen met een randafwerking naar keuze.


Natuurlijke materialen hebben echt hun ‘’come-back’’ gemaakt in het interieur. Materialen als sisal en kokos zijn niet meer weg te denken binnen de huidige interieurtrends. Vroeger werden deze materialen veel kamerbreed gebruikt, maar tegenwoordig zien wij dat er ook steeds meer vraag is naar op maat gemaakte kleden. Bij Cunera kunt u deze maatwerk karpetten van uiteenlopende natuurlijke materialen geheel naar wens samenstellen.


Één van onze persoonlijke Cunura favorieten is de Trigano, gemaakt van 40% wol en 60% sisal. Wol voegt zachtheid toe aan dit ontwerp, terwijl de 60% sisal Trigano ook een stoere uitstraling geeft. Met een katoenen band, in bijvoorbeeld een lichte tint, maakt u dit zomerse kleed compleet.


Cunera werkt ook met het natuurlijke materiaal zeegras. Een niet alledaags materiaal, maar zeer geschikt als tapijt, omdat dit materiaal slijtvast en kleurecht is. Het zeegras tapijt heeft een natuurlijke uitstraling en is in verschillende uitvoeringen leverbaar, denk bijvoorbeeld aan een klassiek visgraatmotief of een ruit.


www.cunera.nl