Danskina Cocoon, Cross en Landscape
15 maart 2016 

Danskina Cocoon, Cross en Landscape

Ontwerper en Art director Hella Jongerius van Danskina heeft drie nieuwe kwaliteiten ontwikkeld voor Danskina. Cocoon, Cross en Landscape.

Cocoon

Cocoon is een handgeweven tapijt bestaand uit een mengsel van katoen en wol dat beschikt over een tactiele laag die is opgebouwd uit kleine knopen. De knopen maken een willekeurig patroon en geven het karpet volume. Het karpet heeft een aantal contrasterende combinaties maar ook een aantal kleur op kleur combinaties. Ondanks zijn grove karakter heeft Cocoon een soepel en comfortabele textuur. Kijkend naar andere collecties in de markt is het niet gebruikelijk om te komen met een grof geweven tapijt. Jongerius weet zich hierdoor te onderscheiden van andere ontwerpers.

blog danskina 1

Danskina

Danskina

Cross

De Cross-collectie is een serie van getufte tapijten in wol en viscose garens en een volledig nieuwe interpretatie van het traditionele getufte tapijt. De opengewerkte elementen creëren een unieke visuele interactie tussen het tapijt en de vloer. Er zijn drie ontwerpen in deze collectie: Cross-Cut, Cross-Border en Cross. De reeks begint met Cross-Cut, een ontwerp waarin de geometrische lijnen worden samengevoegd met een organisch patroon. Het hele oppervlak van het tapijt is volledig open waardoor de interactie tussen het tapijt en de vloer het meest tot zijn recht komt. Het ontwerp van de Cross-Border heeft een meer solide ondergrond, met aan twee hoeken het opengewerkte patroon van de Cross- Cut. Het meest eenvoudige maar zeker ook bijzondere ontwerp van de Cross sluit deze collectie perfect af. Een randafwerking voorzien van een blok vervangen op een moderne manier de traditionele franjes aan de rand van het tapijt. De eenvoud van naturel kleuren in combinatie met sterke contrastkleuren zorgt er voor dat het bijzondere en unieke beeld van deze collectie versterkt wordt.

Blog danskina 3

Danskina

Danskina

Landscape

De laatste kwaliteit is Landscape, zijn naam geeft de uitstraling van dit karpet voldoende weer. Deze collectie is een collage van verschillende garens, poolhoogtes en speciale randen uit fijnere wol. Hierdoor krijgt het karpet het gevoel van ‘een borstel op doek’. De mélange-garens welke zijn gebruikt voor het maken van het tapijt zijn geweven van naturel linnen en wol.

Hella Jongerius (de Meern 1963) heeft haar opleiding gevolgd aan de Design Academy Eindhoven waar zij in 1993 afstudeerde. In 2001 richtte zij designstudio Jongeriuslab op in Rotterdam. In 2009 verplaatste zij haar werkzaamheden naar Berlijn. In 2012 werd zij artdirector bij Danskina. Waarvoor zij de volgende kwaliteiten voor heeft mogen ontwerpen en ontwikkelen: Argali, Bold, Cork & Felt, Dew, Duotone, Multitone. En aan deze bijzonder rij mogen ook de bovenstaande nieuwe kwaliteiten worden toegevoegd.

Danskina

Danskina

Reactie plaatsen