De klassiekers van Kasthall
10 januari 2022 

De klassiekers van Kasthall

Een vloerkleed heeft het vermogen om het karakter in een kamer te bepalen. De indruk die het maakt creëert een bepaalde sfeer. Het mag dan plat op de vloer liggen, maar wanneer goed gekozen en geplaatst, bezit het een podiumplek in de ruimte. Met vloerkleden en tapijten is het Zweedse Kasthall al meer dan 130 jaar sfeerbepalend in kamers en ruimtes over de hele wereld. Geschiedenis, innovatie, design en duurzaamheid zijn hierbij de belangrijkste beweegredenen.


Stubb 

Stubb is een kwaliteit van wol en linnen. Dit effen, rijke met de hand getufte vloerkleed heeft een levendig karakter, geïnspireerd op velden met haver, aarde, inktvlekken en aquarellen. Stubb bevat tegenwoordig vijf nieuwe kleurenschema's. Andere nieuwe toevoegingen zijn de twee lineaire patronen, Kate en Naomi.


Kate & Naomi, twee nieuwe patronen. Deze shag-tapijten, vernoemd naar twee supermodellen, zijn terug te voeren op ontwerp "Ray", hun oorspronkelijke voorganger met zijn klassieke harlekijnpatroon. Deze elegante, maar toch speelse tapijten met een lineair patroon drukken een vrijere vorm uit op basis van dezelfde kleuren.


Naomi heeft een regelmatig harlekijnpatroon, terwijl de levendige lijnen van Kate meer iets weghebben van mikado-achtige strepen. Beide zijn verkrijgbaar in vorm en maat naar keuze.


String 

De bekroonde String (Svensk Form/Design S, 1998) heeft een kruislingse corduroy lijn met knipoog naar de populaire jaren ‘70. Door te experimenteren met nieuwe garenkleuren in combinatie met bestaande, ontstaan nieuwe ontwerpen om uw hal, slaap- of zitkamer te verfraaien.


Fogg

Dit elegante, met de hand getufte vloerkleed heeft de klassieke kenmerken van linnengaren en de grote verscheidenheid aan tinten geeft het een kleurrijke glans. De lange franjes en contrasterende tinten van licht naar donker geven Fogg een buitengewone, interessante visuele diepte.


Moss

Moss is een iconisch handgetuft vloerkleed dat lange linnen draden combineert met kort, grof wolgaren. Het resultaat is een warm en mooi gemêleerd vloerkleed met een onderscheidend karakter. Het originele ontwerp is bedacht door Kasthall's hoofdontwerpster Gunnila Lagerhem Ullberg, maar inmiddels zijn er al diverse versies toegevoegd.


QiiD & Kasthall

Bij QiiD zijn wij al jaren dealer en fan van dit prachtige Scandinavische merk. Bent u op zoek naar de tijdloze klassiekers of juist de nieuwste ontwerpen? Bij ons kunt u alle Kasthall stalenboxen bewonderen en diverse vloerkleden zijn ook te zien in onze showrooms.

Reactie plaatsen