De nieuwste collectie van Frankly Amsterdam
14 juli 2019 

De nieuwste collectie van Frankly Amsterdam

Afgelopen maand ontvingen wij de prachtige nieuwe stalen van Frankly Amsterdam. Deze delen we graag met u, daarom in dit blog meer over dit Nederlandse merk.

Frankly Amsterdam

Is 7 jaar geleden begonnen als Fem Home. Het idee is hetzelfde gebleven; luxe home-textiles met een zuivere oorsprong. Vanaf het begin wordt de gehele collectie uitsluitend in Europa geproduceerd met de mooiste, natuurlijke materialen.

Collectie

Uiteraard heeft het merk een prachtige standaardcollectie, maar maatwerk is ook mogelijk.  Het is tegenwoordig zelfs zo, dat het grootste deel op maat wordt gemaakt. Frankly Amsterdam is dan ook specialist in ‘’custom made’’ vloerkleden, voor zowel residentiële als  projectgerichte interieurs. Het is mogelijk om (bijna) ieder product aan te passen naar uw persoonlijke wensen.

Om luxe materialen te combineren met hoogstaand design werkt Frankly Amsterdam samen met gevestigde ontwerpers als Marc Thorpe, Ulf Moritz, Claes Iversen en Remy Meijers.

Eucalyptus

Naast wol en mohair werkt Frankly Amsterdam veel met Eucalyptusgaren, omdat het een natuurlijk, duurzaam en prachtig materiaal is om te zien. Van dit bijzondere garen combineren zij 2 soorten. Een dunner garen, dat wordt gebruikt in de Move Slow, Perfect Match, Chasing Light en En Suite kwaliteiten, en een dikker garen, gebruikt in de At Random en Colour Me kwaliteiten. De kleuropties zijn eindeloos, bijna 150 kleuren voor het dunnere garen, waarvan meer dan 50 ook in het dikke garen verkrijgbaar zijn. Daarnaast kunnen oneindig veel kleuren worden geverfd.

Nieuwe collectie

De onderstaande vloerkleden zijn nieuw binnen de collectie van Frankly Amsterdam.

After Glow

After Glow is ontworpen door het Nederlandse architecten-duo Nicemakers. Zij lieten zich voor dit ontwerp inspireren door een oud Japans kunstwerk. Een hele specifieke mix van glanzende Eucalyptus garen en mattere Mohair garen werd vervolgens aan ieder vlak toegewezen. Samen vormen deze vlakken een kleurverloop tussen de vier verschillende uni-kleuren. Het materiaalgebruik geeft niet alleen een kleurverloop, maar ook een verloop in glans. After Glow is verkrijgbaar in 4 standaard kleurcombinaties.

Night Fire

De vezel van de Night Fire, die is gemaakt van Europees beukenhout, wordt eerst gesponnen tot een heel fijn garen. Dit garen wordt dan op hoge densiteit getuft. Hierdoor ontstaat een bijna velvet-achtige look, die ook nog eens heel zacht aanvoelt. Vervolgens wordt het garen met innovatieve nieuwe technieken geoxideerd. Na deze oxidatie behandeling heeft de bovenkant van het garen een andere kleur gekregen dan de onderkant. Bovenop kleurt het een gloeiende, metaal-achtige versie van de kleur eronder. Omdat deze oxidatie behandeling met de hand wordt uitgevoerd, is geen kleed exact hetzelfde. Night Fire, eveneens ontworpen door de Nicemakers, is beschikbaar in 8 uni kleuren of in 1 allesomvattend patroon.

Bottom Line, Eagle eye & Mile Stone

Deze 3 handgeweven kwaliteiten van natuurlijke materialen zijn als laatst toegevoegd aan de collectie. Al deze gloednieuwe vloerkleden en stalen zijn nu te zijn zien bij Qiid.

Mile Stone

Links; Bottom Line | rechts: Mile Stone

Links; Eagle Eye | rechts; Mile Stone

Reactie plaatsen