Jov ‘’Nostalgia’’
02 november 2021 

Jov ‘’Nostalgia’’

Nostalgie is volgens Jov een sentimenteel verlangen naar geluk uit vroegere tijden of plaatsen. Met de Nostalgia collectie wil Jov ook positieve emoties als geluk, verbinding en vertrouwen oproepen. Bij ons roept deze schitterende nieuwe collectie zeker positieve emoties op, we zijn benieuwd naar wat u ervan vindt.


Jov

Alle Jov tapijten, ontworpen en bedacht in België, zijn handgemaakt in Europa, met enkel materialen van de hoogste kwaliteit. De ontwerpers en makers combineren kennis met ervaring, en kwaliteit met duurzaamheid. De balans tussen traditie en hedendaags design is prachtig. Op een slimme wijze wordt er gebruik gemaakt van eerlijke materialen. Als gevolg hiervan zijn Jov tapijten reizen door verschillende sferen, zintuigen, landschappen en kleuren. Elk Jov vloerkleed vertelt een ander verhaal en roept een andere emotie op.

De gemeenschappelijke basis van elk tapijt is de natuur. De natuur levert ons de fijnste grondstoffen, zoals wol, natuurzijde, Belgisch linnen, mohair en katoen. Met zijn verfijnde kleuren, neutrale tinten en zachte texturen is de natuur ook de belangrijkste inspiratiebron voor elk ontwerp. 

Island, Cozy vibes only

Dit ontwerp geeft een knus en warm gevoel. Vloerkleed Island is gemaakt van een rijke mix van wol en natuurlijk zijde in één enkel hoogwaardig garen. Natuurlijk zijde, heeft een prachtige glans en is erg zacht. De langere pool is met de hand gesneden om de luchtigheid van het tapijt te accentueren. De combinatie met de zeer lange en strakke lus-techniek maakt dit ontwerp speels. 


Flora, add a moment of romance

Bloeiende bloesems betekenen het einde van donkere winters en het begin van frisse lenteochtenden. Dit ontwerp belichaamt de eenvoudige schoonheid van bloesem en voegt een moment van romantiek toe. De combinatie van materialen maakt het mogelijk te spelen met kleuren en texturen. Flora is gemaakt van een combinatie van wol en lyocell. Door zowel dunne als dikke wol te gebruiken, wordt er extra textuur aan het ontwerp toegevoegd. De lyocell heeft een subtiele glans, terwijl de wol een meer matte uitstraling heeft.


Rainbow Glitch, "Mix it up"

De unieke, organische vorm van dit ontwerp komt uit de "Out of Line" collectie van Bieke Casteleyn. Door moderne elementen te combineren met retro invloeden ontstaat een uniek motief. Rainbow Glitch is gemaakt van katoen met een glanzende en sterke kwaliteit. 


Forma “Dreamy Nostalgia” 

Fomra is gemaakt van zachte wol met dikke garen, in verschillende richtingen getuft. Hier is een handsnijtechniek gebruikt, om lijnen en niveaus in het ontwerp te creëren. Dit vereist een vaste hand, veel geduld en een goede techniek. De onderste pool wordt in horizontale richting getuft, terwijl de bovenste pool verticaal wordt getuft. Een vleugje minimalisme kan dat, o zo mooie, gevoel van dromerige nostalgie oproepen.


Archie “Inject some retro style” 

De gebruikte retro kleuren en het patroon geven direct een vintage gevoel en wekken nostalgie op. Het patroon is krachtig en trekt de aandacht naar zich toe. Archie is gemaakt van drie verschillende materialen, gecombineerd in één garen. Elk materiaal voegt zijn eigen unieke kracht toe. Zo zorgt linnen voor een stevige basis, natuurzijde voegt een laagje glans en luxe toe en wol zorgt voor de zachtheid. Deze rijke mix maakt Archie een interessant, sterk en uniek vloerkleed. 


A round rug "Keep it simple"

A round rug gaat terug naar de minimalistische basis. Hierin kunt u kiezen voor rustgevende neutrale tinten met een vleugje kleur. Dit ronde vloerkleed is gemaakt van Merino wol en katoen, samen geven deze materialen een subtiele glans en een zachte touch.


Jov & QiiD

De Jov vloerkleden in het echt ervaren? QiiD is dealer van dit prachtige merk, bezoek één van onze showrooms en maak kennis met deze Belgische design vloerkleden.

Reactie plaatsen