Kasthall, Zweedse design vloerkleden
26 augustus 2019 

Kasthall, Zweedse design vloerkleden

Bij Qiid zijn we gek op natuurlijke materialen, mooie designs en rijke kleuren. We werken dan ook samen met verschillende exclusieve merken met dezelfde aandachtspunten. In dit blog nemen we u mee in de wereld van Kasthall.

Kasthall

Het Zweedse merk Kasthall staat voor design, innovatie, vakmanschap en passie.

Om een ​​Kasthall tapijt te maken, zijn er volgens het merk verschillende ingrediënten nodig, namelijk; hoge expertise en vakmanschap, de beste natuurlijke materialen ter wereld en een uitstekend ontwerp. Al sinds 1889 worden er in de fabriek van Kasthall in Kinna, tapijten voor allerlei soorten klanten en ruimtes gemaakt, zelfs voor het Zweedse Koningshuis.

De geweven en met de hand getufte tapijten zijn voornamelijk gemaakt van de beste natuurlijke materialen, als wol en linnen.

Iconen in de designwereld

Kasthall heeft door de jaren heen al diverse klassiekers voortgebracht op het gebied van design. Prachtige linnen kwaliteiten zoals Fogg, of combinaties van linnen met wol, zoals Moss. Maar ook de vlakke Kasthall tapijten, zoals de Hägga, zijn echte iconen geworden op het gebied van interieurdesign.

Fogg


Een elegant langpolig vloerkleed dat in verschillende tinten glinstert. Het karakter van het linnen garen en de vele tinten geven een prachtig gemêleerd uiterlijk en een mooie glans.


Hägga

Hägga is een schachtgeweven tapijt dat u de vrijheid geeft om patronen, kleuren en accenten te combineren precies zoals u dat wilt. U kunt kiezen uit zes verschillende patronen en ze combineren op een manier die u aanspreekt. U kunt kiezen uit gemengde garens en garens in één kleur. Ook kunnen er accentkleuren in de strepen worden toegevoegd of kunt u het vloerkleed in verschillende kleurvelden verdelen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Hägga Goose-eye-xl

Toen ontwerpster Gunilla Lagerhem Ullberg deze toevoeging aan de Häggå familie ontwikkelde, liet ze zich inspireren door etnische modestoffen. Deze aanvulling op de moderne klassieker, Hägga, is leverbaar in 6 kleurcombinaties.

Moss
Het iconische langpolige vloerkleed Moss is een warm en prachtig tapijt met een individuele uitstraling. De mix van lange linnen draden en kort, wolgaren maakt het vloerkleed zacht en luxueus, met een onderscheidend karakter dat opvalt. Kleurencombinaties variëren van heldere kleuren tot grafische nuances.

Kasthal & Qiid

Naast deze iconische vloerkleden bevat de collectie uiteraard nog talloze andere ontwerpen. Wanneer u de showrooms van Qiid bezoekt zult u de verschillende ontwerpen, kleuren en materialen zelf kunnen vergelijken en uiteraard helpen wij u graag met het samenstellen van uw vloerkleed.

Reactie plaatsen