Kasthall

Een nieuw jaar betekent veel nieuwe collecties. Het Zweedse Kasthall presenteerde begin dit jaar haar nieuwe collectie vloerkleden. Het authentieke merk dat al sinds 1889 Scandinavische kwaliteitsvloerkleden levert, komt ook nu weer met een prachtige collectie. De collectie is niet alleen een lust voor het oog, er is ook gedacht aan het milieu. In dit blog delen we de nieuwe ontwerpen met u.

Poetry

Poëzie geperfectioneerd. Een uitdrukking van gepassioneerd weven. Poetry is een tapijt in Arkad-patroon met donkere aardetinten die verschuiven naar lichte tinten. De randen aan beide zijden zijn uniek; zeven cm breed in drie breed gekleurde strepen.

Flourish

Kleurrijk mozaïek van het landschap. Als u ooit vanuit een landend vliegtuig op aarde hebt gekeken, herkent u het. Een mix van bloemenvelden en landbouw in een geometrische puzzel waar natuurwetten strikte lijnen creëren die vervaagd worden door wilde planten. Flourish is ontstaan uit overgebleven garen. Dit voldoet aan Kasthall’s duurzame ambitie, door afval te minimaliseren.

Palette

Verschillende kleuren worden gemengd op het palet van de kunstenaar. Nieuwe kleurbenamingen worden geboren om diepte en licht te creëren. Een artistiek canvas van garen dat, met een grafische vormgeving zachte texturen, kleurrijkheid en vrijheid uitdrukt. Een vloerkleed van superieure kwaliteit met gekleurde bouwstenen aan elkaar verbonden en gescheiden door ruimtes. Een zelfverzekerd en elegant tapijt.

Narrow Stripe Icon

Een klassiek wollen vloerkleed afkomstig van een trotse Zweedse weeftraditie die bekend staat om zijn rijkdom in patroon en kleur. Het Narrow Stripe-patroon is er in vijf unieke kleurencombinaties. Met gedurfde speelsheid met betrekking tot patronen en kleuren.

Greta

Geïnspireerd door vondsten uit de omgeving, in de fabriek en weverij, is er een speelse, inspirerende en veelzijdige gereedschapskist gecreëerd. Kleurtinten, textuur en tactiliteit van restjes, hout, glas, metaalafval, oude ponskaarten en verpakkingen hebben prachtige gemengde tinten opgeleverd; een toevoeging van zeven nieuwe kleuren (aan de reeds bestaande vijf) aan de Greta-familie. Elk kleed bestaat uit twaalf verschillende garens. Een levendig tapijt van superieure kwaliteit, waarvan het contrasterende en tijdloze karakter verwijzingen zijn naar hoe kwaliteit constant terugkomt in de levenscyclus van Kasthall. Het originele conceptuele ontwerp is gemaakt door Gunilla Lagerhem Ullberg, 2007.

Harvest

Variaties. In het leven, in de natuur. Waar licht en schaduw speels op elkaar inspelen, uitgestrekte bloembedden, eindeloze bossen, open water en betonnen jungle. De natuurlijke overgangen van verschillende nuances van restgaren vormen een levendig tapijt dat volledig uniek is. Net als elke dag. De kleuren worden continu geoogst van andere productie, waardoor het ontwerp conceptueel is in plaats van nauwkeurig en voorspelbaar. Zoals u wellicht beseft, leidt dit “oogstprincipe” tot verschillende doorlooptijden voor elk tapijt. Maar een echt persoonlijk kleed dat is gemaakt vanuit milieubewust oogpunt, waar niets verloren gaat, is het waard. Harvest is beschikbaar in zes kleurconcepten, waarbij de hoofdkleur verschuift als de ene spoel op raakt en wordt gevolgd door een andere, nauw verwante kleur.

Kasthall & Qiid

QiiD is al jarenlang officieel dealer van Kasthall. Ontdek deze laatste collectie in één van showrooms en doe nieuwe woonideeën op.

Reactie plaatsen