Kinnasand, Scandinavische stoffen
28 maart 2019 

Kinnasand, Scandinavische stoffen

In Scandinavië hecht men veel waarde aan lichte kleuren, duidelijke vormen en moderne ontwerpen. Kinnasand, afgeleid van Kinna in het zuiden van Zweden, waar het merk is opgericht, produceert vernieuwende Scandinavische ontwerpen. Het bedrijf heeft al meer dan 200 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige tapijten, meubel-en gordijnstoffen.

Kvadrat

Tegenwoordig is het hoofdkantoor van Kinnasand gevestigd in Duitsland en maakt het sinds 2012 deel uit van de Kvadrat groep. Kvadrat is toonaangevend op het gebied van textielontwerp en -innovatie. Een internationaal gerenommeerd designmerk, dat ernaar streeft de grenzen van de esthetische, creatieve en technologische vooruitgang bij het ontwerpen van textiel constant te verleggen. Ze werken samen met ‘s werelds meest getalenteerde architecten, kunstenaars en ontwerpers.

Kvadrat bestaat uit zes verschillende specialistische merken; Kvadrat, Kvadrat Soft Cells, Kvadrat / Raf Simons, Kinnasand, Febrik en Sahco. In dit blog aandacht voor Kinnasand.

Isa Glink

Isa Glink is op dit moment Creative Director bij Kinnasand. Het werken met unieke grondstoffen is iets wat haar enorm inspireert.’’ In Europa worden nog steeds stoffen van uitstekende kwaliteit geproduceerd. Wij willen ervoor zorgen dat deze kunst in stand wordt gehouden.’’ Glink benadrukt dat Kinnasand staat voor Scandinavisch design: ‘’We komen uit Zweden; we spreken een typisch Scandinavische taal. En dat geldt niet alleen voor onze collecties. Voor mij staat het Scandinavische element ook voor een duidelijke benadering in het omgaan met ideeën, mensen en de dingen die ons omringen. Dat is de reden waarom Scandinavisch design niet alleen ons erfgoed is, maar ook onze toekomst.’’

In de periode dat Glink werkzaam is bij Kinnasand, heeft ze voor haar ontwerpen al diverse prestigieuze nationale en internationale designprijzen in ontvangt mogen nemen.

Kinnasand inspiratie

Amience

Geïnspireerd op structuren die in het zand ontstaan, doordat water naar de zee wordt getrokken op het strand.  Deze luchtige dubbele weefstof wisselt af tussen onthullende natuurlijke matte en licht reflecterende delen. Een speciale verfmethode zorgt voor de zachte kleurnuances van de natuurlijke en synthetische vezels.

Feather

De verticale kleurovergang in combinatie met de rijk contrasterende lichte en donkere delen worden één geheel in deze stof, dankzij horizontale sporen van beweging. Een opvallend ontwerp, verkrijgbaar in diverse kleuren.

Speed

Witte linten in verschillende richtingen bepalen de eigentijdse look van deze gordijnstof.

Moyo

Moyo heeft een driedimensionaal, grafisch patroon met v-vormige lijnen van het klassieke visgraatmotief. Als het gordijn, gemaakt als een dubbel gelaagd katoen, wordt gedrapeerd, creëert de driedimensionaliteit van het patroon ritmische vormen.

Yamo

Yamo is opgebouwd uit speciale op maat gemaakte, getwiste garens in vijf verschillende tinten. Eenmaal geweven, creëren deze verschillende nuances, die van wit in kleur overgaan.

In dit blog kunnen we helaas slechts een klein deel van de Kinnasand Collectie laten zien. In onze showrooms hebben wij diverse grote stofstalen, waarop u de ontwerpen niet alleen kan zien, maar de kwalitatieve stoffen uiteraard ook kan voelen.

Reactie plaatsen