Miinu header

Miinu

Miinu


Sinds april 2010 maakt het Duitse merk Miinu de designwereld nog een stukje mooier. Dit doen zij naar eigen zeggen door traditie, individualiteit, liefde, overtuiging, ambacht en een flinke dosis magie in hun collecties te stoppen.


Veel ideeën voor nieuwe kleden ontstaan tijdens uitstapjes naar verschillende plekken op de wereld. De karpetten van Miinu worden ook in verschillende landen gemaakt, onder andere in Portugal, Nepal en India. De kleden worden daar handgeknoopt, geweven en getuft. De karpetten worden dus volledig met de hand gemaakt, waardoor elk karpet uniek is. Eerlijke handel is vanzelfsprekend voor Miinu, het merk zet zich dan ook in tegen kinderarbeid en uitbuiting.


De collectie van Miinu is zeer uitgebreid en bevat natuurlijke kleden, synthetische kleden en outdoor tapijten.

De Evolution is bijvoorbeeld zo’n natuurlijk kleed met een lage pool en een vintage look. Het kleed is handgeweven en gemaakt van 100% Tencel garen. Tencel is een merknaam van een natuurlijke kunstvezel die Lyocell heet. Het wordt gemaakt van eucalyptusbomen uit speciaal beheerde, duurzame bossen.

De vintage look in het karpet wordt gecreëerd door de verbinding van lussen en de gesneden pool.

In het kleed zijn dan ook banen te zien waar de gesneden pool een andere kleur heeft dan de lus.

Dit geeft een spannend effect. Doordat er verschillende kleursamenstellingen mogelijk zijn, is er altijd wel een variant die perfect bij uw interieur past.


www.miinu.de