Milan Design Week

Afgelopen week vond de Milaan Design Week weer plaats en er was wederom heel veel te zien. Naast de Salone del Mobile Milano in de beurshallen, waren er in de stad ook vele prestentaties en exposities. Vooral in de wijken Brera en Zona Tortona kwamen we ogen te kort.

Kvadrat

Kvadat had een opvallende presentatie midden in de stad. Tijdens de Milan Design Week is het eigenlijk altijd rennen van de ene naar de andere plek om alles te zien, maar de presentatie van Kvadrat zorgde ervoor dat we een tijdje wilde blijven. In de indrukwekkende Garage Ventuno presenteerde het merk vier nieuwe textielsoorten in een buitengewone tentoonstelling.

In de industriële ruimte installeerde designer Raf Simons zijn presentatie; ‘No Man’s Land’, bestaande uit verschillende prefab hout- en staalconstructies van de architect Jean Prouvé. De 2019 collectie omvat vier nieuwe stofferingstoffen; Atom, Phlox, Novus 1 en Novus 2, beïnvloed door Simons ‘interesse in mode, kunst, muziek, design en architectuur. Deze stoffen maken gebruik van zware structuren, zoals corduroy en jacquard-geweven bouclé in wol, katoen, linnen en viscose.

Cassina

In de Prouvé huisjes in de loods stonden zitopstellingen van Cassina, waaronder de Nederlandse Rietveld fauteuil, bekleed met de nieuwe Kvadrat stoffen.

In de showroom van het Italiaanse Cassina, aan de Via Durini, kwamen we de nieuwe stoffencollecties van Kvadrat opnieuw tegen op de tijdloze designiconen van het meubelmerk.

Masterly – The Dutch in Milano

Enkele kilometers verderop, in het fascinerende Palazzo Francesco Turati, eveneens in het centrum presenteerden Nederlandse ontwerpers en designmerken zich. Onder de titel ‘’Masterly – The Dutch in Milano’’ verrees opnieuw hét Nederlands paviljoen met Nederlands design en vakwerk. In dit Paleis presenteerde De Ploeg haar nieuwe collectie met de titel ‘’Shaping Colour’’. 

In bijna honderd jaar is het streven van De Ploeg niet veranderd. Werken aan hoogwaardige, eerlijke materialen die lang meegaan is nog altijd het uitgangspunt. Voortbordurend op deze ideeën presenteerden zij de nieuwe functionele stoffen uit de 2019 collectie, die rust, balans en schoonheid uitstralen. Stoffen met geometrische vormen, blokken en vlakken die een speelse en verfijnde signatuur hebben.

Nieuw is ook de De Ploeg serie stoffen die geluiddempend, maar toch transparant is. Quiet, Calm en Fade zijn bijzondere, transparante stofkwaliteiten die de scherpe randjes van ongewenste omgevingsgeluiden en nagalm afhalen.

Wilt u de nieuwe stoffen collecties zelf zien en ervaren? Kom naar één van onze QiiD showrooms en ontdek de nieuwste interieurtrends zelf.

Reactie plaatsen