Minotti Rugs

Sinds de opening van de Minotti Concept Store by van der Donk Interieur in oktober 2014 en de Minotti store bij CILO in september 2015, hebben wij kennis gemaakt met de vloerkleden uit de Minotti collectie. Ontwerper Rodolfo Dordoni is vanaf 1997 werkzaam als artistiek directeur bij Minotti en heeft niet alleen schitterende designmeubelen voor Minotti ontworpen, maar door de jaren heen ook een oogstrelende en prachtige karpettencollectie ontwikkelt. Met een twaalftal prachtige kwaliteiten heeft Dordoni het voor elkaar gekregen om deze naadloos aan te laten sluiten op de uitgebreide meubelcollectie van Minotti.

Minotti rug

Minotti rug

Dibbets collectie

In deze blog willen wij u kennis laten maken met de Dibbets collectie. De kwaliteit Dibbets bestaat uit 100% Lyocell. Lyocell is een kunstmatige vezel op natuurlijke basis, de grondstof voor deze vezel is houtpulp. De eigenschappen van deze vezel zijn vergelijkbaar met die van viscose, maar het grote voordeel is de sterkte van de vezel in natte toestand. Lyocell wordt ook wel Tencel genoemd.

Minotti rug

Minotti rug

De kwaliteit Dibbets is ontwikkeld in 9 standaard kleuren en 7 standaard maten, tevens is het mogelijk deze ook in afwijkende maten te bestellen. In 2013 is deze collectie uitgebreid met de kwaliteit Rainbow, wat de naam al doet vermoeden is dat dit kleed een mooi verloop in kleur laat zien. Kwaliteit Rainbow is leverbaar in 3 kleuren. In 2014 heeft Dordoni de kwaliteiten Dibbets Frame, Tonneau en Tonneau frame aan de collectie toegevoegd. De variant Frame is leverbaar is 2 kleurcombinaties. Bij de uitvoering Dibbets krijgt het karpet een 5 cm brede rand en bij de Tonneau een 10 cm brede rand om het karpet heen.

De kwaliteit Tonneau is een tonvormig karpet en leverbaar in de 9 standaard Dibbets kleuren, 6 standaard maten maar heeft ook de mogelijkheid om in een afwijkende maat besteld te worden. Gebaseerd op de kwaliteit Frame is de kwaliteit Cambre uit de productiehand van Dordoni gekomen. De borderrand om dit karpet is variabel in breedte en geeft het karpet een bijzondere uitstraling. Leverbaar in 6 kleursamenstellingen en 8 standaard maten. Dit jaar is de kwaliteit Flag aan de inmiddels uitgebreide Dibbets collectie toegevoegd leverbaar in een vlakverdeling bestaande uit 2 of 3 vlakken, de 2 vlakcombinatie is leverbaar in 4 kleuren en de 3 vlaks in 6 kleuren, wederom leverbaar in standaard maten en afwijkende maten.

Minotti rug

Minotti rug

Minotti rug

Minotti rug

Minotti rug

Minotti rug

Landfield collectie

Dan is er in 2015 ook nog de kwaliteit Landfield bijgekomen in de collectie, leverbaar in 2 kleuren, en in 2 standaard maten, deze is ook gemaakt van 100% Lyocell. Alleen is het ontwerp deze keer afkomstig uit de Minotti Studio.

Minotti rug

Minotti rug

Minotti rug

Minotti rug

Minotti Concept Store bij van der Donk en Minotti Store bij CILO

Een groot deel van deze collectie ligt op groot formaat in de Minotti Concept Store bij van der Donk Interieur en een aantal karpetten vind u ook bij Minotti in CILO, en van alle kwaliteiten kunnen wij u kleurstalen laten zien in onze showroom. Wij kunnen u te allen tijde voorzien van een passend advies, over kleur en afmeting en nodigen u dan ook van harte uit in onze showroom en in de Minotti Conceptstore bij van der Donk Interieur of de Minotti store bij CILO.

Reactie plaatsen