Nieuw: Arte Marqueterie

Nu de zomer weer op haar eind loopt voelt u misschien ook de behoefte om uw interieur weer extra gezellig te maken voor het najaar. We hebben het al vaker benoemd in onze blogs, maar met behang kunt u in een handomdraai een andere sfeer in huis creëren. Bij Qiid werken we graag met het exclusieve behang van Arte. In dit blog meer over de nieuwe Marqueterie collectie van het Belgische merk.

Sisal

Sisal is een natuurproduct met een stevige vezel, afkomstig van de agaveplant. Dit materiaal vormt de basis van de Marqueterie collectie. De natuurlijk geweven sisal vezels worden versneden en met de hand in verschillende patronen gelegd. Op een ambachtelijke manier schuiven de vezels in elkaar en verschijnen opvallende geometrische figuren en patronen met een subtiele glans. Zowel de weefrichtingen als de kleuren geven extra diepte en textuur aan deze 100% handgemaakte muurbekleding. De lichtinval en uw standpunt bepalen hoe het behang oogt. 


Detour

Detour oogt een tikkeltje Art-Deco als je het ons vraagt, het patroon is een speels en geometrisch. Het doolhofpatroon en de dubbele richting van het sisalweefsel creëren een 3D-effect. Detour is leverbaar in vier kleursamenstellingen, welke elk uit drie kleuren bestaan.


Line

De opvallende patronen binnen de Marqueterie collectie worden afgewisseld met de effen muurbekleding ‘’Line’’. Line straalt rust en warmte uit en wordt eveneens vervaardigd uit sisal, een fijne jutedraad, wat resulteert in een pure muurbekleding met vele natuurlijke kleurnuances.

Biseau

Biseau haalt haar inspiratie uit een decoratief raamwerk en heeft een patroon met hoeken in verstek. Het patroon contrasteert met de lichte achtergrond. De verschillende richtingen van het sisalweefsel geven dit ontwerp een niet te evenaren 3D-effect.

Optique

Optique is een geometrische patroon dat speelt met optisch bedrog. De één ziet driehoeken, terwijl de ander vierkanten ziet. De geweven sisal vezels verschijnen horizontaal en verticaal in verschillende richtingen.


Puzzle

 
Puzzle is een kleurrijk patchwork van zowel rechte als afgeronde vormen. Hoewel de geometrische vlakken onregelmatig zijn, vallen de puzzelstukjes netjes in elkaar. Puzzle wordt uitgebracht in twee kleurrijke uitvoeringen en drie effen kleuren.


Qiid & Arte

Zelf aan de slag met behang? Bezoek dan eerst eens een showroom van Qiid. Wij zijn specialist op het gebied van Arte behang en kunnen u helpen met het maken van de mooiste combinaties. Ook kunt u bij ons eindeloos bladeren in behangboeken om inspiratie op te doen.