Nieuw bij Kasthall

In dit blog zetten we de noviteiten van het Zweedse designmerk Kasthall op een rijtje.

Archipelago, een witte droom 

Gunilla, bekend als de ''Queen of Rugs'' was tussen 1987 en 2015 28 jaar lang de hoofdontwerpster van Kasthall. Ze ontwierp de iconische Kasthall collecties als Moss, Fogg en Hägga. Hiervoor ontving ze talrijke prestigieuze designprijzen. In December 2015 stierf Gunilla na een oneerlijke strijd tegen kanker. 

Archipelago January is het derde vloerkleed in een archipelcollectie, die allemaal verschillende seizoenen laten zien. Het november vloerkleed weerspiegelt de late herfst met gedempt herfsttinten en het Mars vloerkleed toont het vroege voorjaar.

January is een handgetuft vloerkleed van zuivere wol en linnen met details van Lurex. Gunilla wilde met deze editie een glanzende, ijzige zee vastleggen. Helaas is het tapijt nooit eerder gelanceerd vanwege haar overlijden, maar zowel de schetsen als de monsters waren klaar. Nu er een aantal jaren zijn verstreken, vond Kasthall het tijd om haar ingenieuze tapijten opnieuw in de spotlight te zetten en ter nagedachtenis aan haar uit te brengen.

Kasthall

Kasthall kleed

Iconische patronen in nieuwe kleuren

De tweede release van de Kasthall Designstudio dit jaar zijn Kasthall's klassieke patronen Stripe, Dot, Post en Sugar Cube in een reeks nieuwe kleuren. 

STRIPE ICON is geïnspireerd op hoe de natuur veranderd in het vroege ochtendlicht. Natuurlijke patronen werken samen in zachte en warme kleuren, met aangrenzende tinten die de illusie van een reliëfpatroon creëren.

DOT ICON vormt met zijn kleine stippen een discreet patroon dat eruitziet als een stevig oppervlak. Maar als u beter kijkt, ziet u een verfijnd structuurpatroon. De kleuren doen denken aan terracotta en zilver glinsterende boomtoppen, warme en koude tinten in een elegante compositie.

POST ICON met staven die, wanneer gecombineerd, een roosterpatroon vormen. De kleuren zijn geïnspireerd op de meer stedelijke contexten, zoals de harde schaduwen van straatlantaarns in het park, die zowel diepte als helderheid tonen. 

SUGAR CUBE heeft een patroon met de vorm van een licht vierkant omgeven door een contrasterende kleur. Gecombineerd creëert het een modern, gedurfd en toch elegant patroon. Sugar Cube is verkrijgbaar in vijf zachte en warme kleuren. De kleuren, zoals okergeel tot mistig groen, zijn allemaal ontwikkeld met inspiratie uit alle kleurveranderingen van de natuur.

Kasthall vloerkleed

Kasthall vloerkleed

Het geliefde Brochure tapijt is terug

Het klassieke tapijt van Gunilla Lagerheim Ullberg uit de jaren ‘90 is terug in de standaardcollectie van Kasthall. Oorspronkelijk gemaakt als onderdeel van de Häggåpattern-familie, werd het vloerkleed ontwikkeld om te inspireren. 

Het Brochure vloerkleed, in eerste instantie een ‘’no-name’’tapijt, is ontworpen door Lagerheim Ullberg om de eindeloze mogelijkheden te laten zien als het gaat om het mixen van Kasthalls patronen en kleuren. Het tapijt werd vervolgens op de voorpagina van een Kasthall-catalogus uit de jaren 90 geplaatst, vandaar de naam. Sindsdien werd het populaire tapijt op bestelling gemaakt, maar nu maakt het in zijn originele patronen en kleuren dus deel uit van de standaard Kasthall collectie.

Kasthall Brochure

Reactie plaatsen