Nya Nordiska 2021

Tijdens het samenstellen van de Nya Nordiska collectie voor 2021 lag de focus op het creëren van een stoffencollectie die al onze zintuigen aanspreekt. De Scandinavische natuur was één van de belangrijkste inspiratiebronnen.

Het resultaat is een uitgebalanceerde textielcollectie bestaande uit vertrouwde en nieuwe elementen, natuurlijke authenticiteit en aangeboren exclusiviteit. Geïnspireerd op de pure stijl van het noorden.


Geïnspireerd op de Scandinavische natuur

Subtiele, transparante bloesemtinten komen tot leven in de Alva FR en de kronkelige, fragile lijnen van Marlene CS worden subtiel aangevuld door de Chelsea stof met daarop glinsterende dauwdruppels.

Stevig geworteld in de aarde bepaalt de heide het landschap, zonder op de voorgrond te treden, evenals de natuurlijke basic stoffen Jonte, Jona en Scarlet. Deze stoffen bewijzen met hun nonchalante weefsels en elegante voorkomen, de veelzijdigheid van linnen.

Focus op duurzaamheid

De verbondenheid met de natuur gaat voor Nya Nordiska verder dan haar alleen als inspiratiebron te zien. De Scandinavische benadering van de bescherming van het milieu en de hulpbronnen bepaalt alle dagelijkse activiteiten van het merk.

Zo worden er bijvoorbeeld stoffen gemaakt van gerecyclede materialen, wordt er groene elektriciteit gebruikt en heeft Nya Nordiska het papierverbruik in de afgelopen twee jaar gehalveerd. Dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop ze het milieu bewust centraal stellen, zodat we ook de komende jaren kunnen genieten van de inspiratie van de natuur.

Alva FR

De lichte Alva FR combineert fijne transparantie met ingenieuze kleurenschema's. Verschillende kleurencombinaties in schering en inslag glinsteren in een overvloed aan nuances wanneer ze door het licht worden geraakt, terwijl een zorgvuldig geselecteerd kleurenpallet van subtiele pasteltinten een moderne elegantie geeft. Deze dubbelbrede stof met een organza-gevoel combineert luchtigheid met een aangenaam gedimde lichtinval in interieurs, maar is ook projectmatig toe te passen.


Chelsea

Het digitaal geprinte patroon van gordijnstof Chelsea is voorzien van grote stippen in pasteltinten die over een witte achtergrond zweven. Met de puurheid van aquarellen zien deze eruit als levensgrote druppels. Chelsea heeft een subtiele glans en een casual uitstraling.


Marlene CS

Een duurzaam juweeltje. Marlene CS fascineert met zacht glinsterend borduurwerk in Trevira CS-garen in de vorm van gebogen lijnen die eruitzien alsof ze met de hand zijn geschetst. De basisstof is de Uni Marla CS, geproduceerd met Trevira CS-garen verkregen uit gerecyclede PET-flessen.

Deze zachte draperiestof, die eveneens geschikt is voor projecttoepassingen, past perfect in de hedendaagse architectuur, zowel op zichzelf als in combinatie met Marla CS.


Jona

Strepen blijven favoriet, ook bij Nya Nordiska. Deze populaire klassieker onder de patronen, doet dienst als de gestreepte tegenhanger van Uni Jonte en brengt een frisse, 12 cm brede streep in het textielspel. Jona combineert natuurlijke vezels met Scandinavische helderheid en dit alles in 16 poedertinten met een informele look die perfect is afgestemd op Jonte.

 

Scarlet

Verfijnd satijn in dubbele breedte en in een grote keuze aan kleuren. Scarlet staat voor moderne weelde. Het satijn is aan twee kanten te gebruiken. De ene kant heeft een matte linnen afwerking, de andere een zijdeglans uitstraling. Scarlet is leverbaar in 24 prachtige kleuren.


Nya Nordiska & QiiD

Laat u zich ook graag inspireren door de pure stijl van het noorden? Wellicht is deze nieuwe Nya Nordiska collectie dan ook iets voor u? Bij QiiD zijn we al jaren dealer van dit exclusieve designmerk. Bezoek onze showrooms en ervaar de stoffen zelf.

Reactie plaatsen