Nya Nordiska: Nieuwe collectie 2016
15 maart 2016 

Nya Nordiska: Nieuwe collectie 2016

Tijdens het ontwerpen van de nieuwe gordijn collectie van 2016 is Nya Nordiska geïnspireerd door de natuur. Bloemen en botanische patronen geïnterpreteerd in textiel. Verfijnde creaties vloeien voort uit natuurlijke vormen en organische structuren. Licht en zorgeloos, met een tijdloze uitstraling maar met een duidelijk boodschap. Met hun expressieve patronen maken de 24 nieuwe stoffen sterke accenten in de ruimte, een typische Nya Nordiska stijl die naadloos past in de nieuwe interieurtrends.

Nya Nordiska

Nya Nordiska

De collectie is opgebouwd uit drie thema’s: Pure Perfection, Luxury Life en Creative Concept. Alle drie de thema’s hebben een grote diversiteit in techniek, materiaal en vormgeving.

Pure Perfection

In Pure Perfection heeft Nya Nordiska zich laten inspireren door de natuur met gebladerde motieven en klassieke materialen zoals wilde zijde, linnen en wol. Handgeweven en met de hand gestikte patronen gebaseerd op traditionele India, kenmerken dit thema. Door het gebruik van deze materialen wordt iedere meter van deze speciale collectie uniek. Natuurlijke kleuren en moderne pasteltinten maken Pure Perfection compleet.

Nya Nordiska

Nya Nordiska

Luxury Life

Bloemen zijn de inspiratie voor Luxury Life. Delicate lurex effecten geven een bleke schittering van de zon weer, die de bloeiende bloemenweide in de zomermaanden met een metalen gloed laat schitteren. De abstracte Art Deco patronen en de golvende dessins maken dit spannende samenspel compleet. De mix van de verfijnde garens van zijde, linnen en wol in combinatie met sterke accenten zoals rood, geel en blauw zorgen voor een schitterend effect.

Nya Nordiska

Nya Nordiska

Creative Concept

Met duizenden bloemen en expressieve kleuren is Creative Concept een verfrissende collectie. Het gebruik van gemakkelijk te onderhouden materialen als katoen, en polyester trevira cs, geven de collectie een fris en jong karakter. In spannende kleurcombinaties en sterke grafische ontwerpen met blok en streep patronen, laat Nya Nordiska zien waar zij bekend mee zijn geworden. Een collectie die door zijn materiaal gebruik ook geschikt is voor openbare gebouwen.

Nya Nordiska

Nya Nordiska

Reactie plaatsen