Header onderhoudsadvies

Onderhoudsadvies

Onze producten zijn van uitstekende kwaliteit en deze wilt u uiteraard zo lang mogelijk in goede conditie houden.

Op deze pagina vindt u onderhoudsadvies per productgroep.

Artelux sfeerfoto gordijn
Artelux sfeerfoto gordijn

Gordijnen

Onze gordijnstoffen bestaan uit verschillende grondstoffen. Daarnaast kunnen ze ook nog zijn samengesteld uit meerdere grondstoffen.


Het is daarom bij stoffen altijd van belang dat u het onderhoudsadvies en eigenschappen formulier specifiek opvolgt.
U ontvangt dit formulier in onze winkel bij aankoop. Op dit onderhoudsadvies en eigenschappen formulier staat wat wel en niet mogelijk is met de door u gekozen stof en hoe uw stof reageert op bijvoorbeeld wijziging van luchtvochtigheid in de woning.


Mocht u het formulier niet meer in uw bezit hebben, vraag deze dan bij ons op, want bij verkeerd toepassen kan uw stof anders reageren dan dat de bedoeling is.

Artelux Gordijn Banner

Karpetten

Voor de levensduur van uw karpet is het belangrijk, dat u vanaf de aankoop minimaal één keer per week uw karpet stofzuigt. Gebruik hiervoor bij voorkeur een elektrisch aangedreven borstelende stofzuiger. Borstelzuigers verwijderen effectiever stof en vuil dan stofzuigers met een glad mondstuk en zorgen tevens voor het ‘opborstelen’ van de pool.


Gebruik bij karpetten met een poolhoogte langer dan 1cm altijd een stofzuiger met een glad mondstuk en geen borstelzuiger.


Let op: gebruik beslist geen roterende borstelkop bij het stofzuigen van de vloerkleden.

Deze slaat de polen namelijk plat en dat zorgt voor een verarmd gezicht bij de tapijten.

Dyson stofzuigers hebben te allen tijde een roterend onderdeel in de mondstukken, zelfs bij de vlakke mondstukken.
Wij raden het gebruik van een Dyson stofzuiger dan ook ten strengste af bij het stofzuigen van uw vloerkleden.


Bij een karpet is het van belang om deze regelmatig te draaien, om zo slijtplekken op veel belopen delen te voorkomen. Indien een borstel wordt meegeleverd is regelmatig borstelen ook een vereiste.

James onderhoudsadvies

James heeft een gratis en unieke service: het James persoonlijk onderhoudsadvies!
Dit is een onderhoudsadvies dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie.


Klik hier voor het persoonlijke onderhoudsadvies.

James vlekkenschijf
QiiD Limited Edition Rugs

Vlekverwijdering

Vlekken dient u onmiddellijk te behandelen. Vlekken storen altijd en geven een onverzorgde indruk.

VERSE VLEKKEN: maak een badstof handdoek nat met koud water, uitwringen en op de vlek plaatsen. Laat de badstof handdoek liggen, zonder te kijken, totdat deze droog is.

HARDNEKKIGE VLEKKEN: behandelen volgens de instructies in de James Vlekken zoekmachine of bekijk de aanwijzingen op de website www.james.eu

Indien u twijfelt over de handeling van vlekken, doe dan niets en laat de vlek drogen.

Raadpleeg www.james.eu of e-mail naar james@james.eu


De in dit advies genoemde onderhoudsmiddelen, James Water, James Vlekkenwonder en de James Vlekkenspray zijn te verkrijgen via James.

Limited Edition onderhoud
Limited Edition onderhoud

Vloerbedekking

Het is voor de levensduur van uw vloerbedekking belangrijk, dat u, evenals bij karpetten, vanaf de aankoop minimaal één keer per week stofzuigt. Gebruik hiervoor bij voorkeur een elektrisch aangedreven borstelende stofzuiger. Borstelzuigers verwijderen effectiever stof en vuil dan stofzuigers met een glad mondstuk en zorgen tevens voor het ‘opborstelen’ van de tapijtpool.


Vlekverwijdering

Zie het bovenstaande artikel over vlekverwijdering.


Indien u twijfelt over de handeling, doe dan niets en laat de vlek drogen.

Raadpleeg www.james.eu of e-mail naar james@james.eu


Het tapijt komt in aanmerking voor een onderhoudsbeurt wanneer het ontstaan van looppaden door plaatselijke vervuiling zodanig storend is, dat borstelend stofzuigen geen bevredigend resultaat meer geeft.


Handmatig reinigen kan met James Water en een badstof handdoek. Spray James Water op het tapijt en wrijf het vervolgens in rustige, grote halen droog met een droge badstof handdoek. Door toepassing van James Water op uw tapijt, vanaf de dag van aankoop, houdt u uw tapijt langer mooi. James Water is een oppervlaktereiniger, die de topjes van de vezels steeds reinigt, waardoor u lang plezier heeft van een frisse uitstraling van uw vloerbedekking. Reinig één keer per maand de plaatsen waar u veel loopt, één keer per kwartaal de plaatsen waar u minder vaak loopt.


Grote onderhoudsbeurt door professionele reiniger

Naast het opfrissen van uw vloerbedekking is het doel van deze reiniging het verwijderen van slijtage veroorzakende vuildeeltjes zoals zand, fijne steentjes en stof welke diep in de poolvezels verankerd zitten. Gemiddeld dient uw vloerbedekking eens per twee jaar te worden gereinigd.


Deze reiniging kan uitsluitend worden uitgevoerd door een reinigingsbedrijf. Let op, ieder tapijt is uniek en niet iedere professioneel reinigingssysteem kan zomaar op ieder tapijt worden gebruikt. Voor een afspraak om uw tapijt te reinigen of advies, kunt u het best contact opnemen met QiiD.


De in dit advies genoemde onderhoudsmiddelen, James Water, James Vlekkenwonder en de James Vlekkenspray zijn te verkrijgen via James.

Limited Edition

Zonwering

Vervuilde luchtstromen, vieze luchtjes, koken, insecten, opwaaiend stof: allemaal zaken die uw raamdecoratie langzaam kunnen vervuilen. Daarom is het aan te raden uw (Luxaflex®) raamdecoratie eenmaal per twee à drie jaar grondig te reinigen.


Geen zorgen, als u dit niet zelf wilt doen. U kunt Speed Clean Mobile als professional inhuren en het reinigingswerk wordt volledig uit handen genomen. Voor meer informatie verwijzen we u door naar Speedclean.


Disclaimer

Het bovenstaande advies is met zorg samengesteld. Desondanks zijn wij niet verantwoordelijkheid voor de resultaten van de reiniging.

Limited Edition

Maak vrijblijvend een afspraak