Van Besouw Tapijt

In deze blog laten wij u kennis maken met Van Besouw tapijt. Een gerenommeerd merk dat  wereldwijd bekend is.

Eigentijds tapijt van Van Besouw

Wat in 1839 begint als een weverij voor jutezakken, is door de jaren heen uitgegroeid naar een merk van eigentijds tapijt. Wegens een tekort aan grondstoffen beginnen ze in de 2e wereldoorlog een papierspinnerij. Ondanks de situatie zeer vernieuwend.

Van Besouw

Van Besouw

Als Van Besouw in 1967 in aanraking komt met industrieel ontwerper Benno Premsela komt de grote vernieuwing.  In dit jaar ontstaat het inmiddels alom bekende katoenen lusjes tapijt, en daarmee een revolutie in tapijtenland. Vakmanschap met oog voor detail, innoverende producten met een lange levensduur en hoogwaardige kwaliteiten met pure materialen zijn de kernwaarden voor de productontwikkeling bij Van Besouw.

Van Besouw

Van Besouw

Van Besouw geeft zijn tapijten geen namen maar nummers. De achterliggende gedachten bij Van Besouw is dat iedereen zijn eigen associatie heeft bij deze tapijten. Door de jaren heen hebben deze nummers ook naam gemaakt. Bij Van Besouw maken ze gebruik van drie unieke processen: breien, weven en tuften. Hierdoor zijn de nummers zijn niet willekeurig gekozen. Zo bestaat dit nummer uit het gebruikte materiaal en productiemethode. Een goed voorbeeld hiervan is de alom bekende kwaliteit 3801. Zo staat de 3 voor het materiaal katoen, de 8 voor het proces breien, en nummers 01  is het volgnummer.

Van Besouw

Van Besouw

Het creëren van verrassende producten en kleurconcepten vinden ze bij Van Besouw hun missie en plicht. Zo krijgt elke ruimte het juiste karakter en de juiste uitstraling. De maatmogelijkheden zijn legio, van kamerbreed tapijt tot een karpet. Alle kwaliteiten van Van Besouw zijn te vervaardigen als karpet, met een subtiele randafwerking of juist een luxe aanwezige bandering behoren tot de mogelijkheden.

Van Besouw

Van Besouw

Kom nu naar een van onze showrooms en laat u adviseren over de mogelijkheden. Laat ons er voor zorgen dat uw interieur het juiste karakter krijgt met tapijt of een karpet van Van Besouw.

Reactie plaatsen