Vloerkleden van Nederlandse bodem
19 oktober 2020 

Vloerkleden van Nederlandse bodem

Bij QiiD werken we al jaren met Frankly Amsterdam. Een Nederlands merk met unieke natuurlijke producten, maar ook een prachtige filosofie. In dit leven waarin alles snel gaat en vervangbaar is, slaan zij een ander weg in; ‘’Alleen op maat gemaakt. Geen voorraad. Geen verspilling’’. De materialen die zij gebruiken zijn organisch of gerecycled en altijd binnen handbereik. De productie dichtbij huis is geen toeval, maar een keuze, voor eerlijke arbeidsomstandigheden, minimaal transport en voor korte doorlooptijden. Bij Qiid vinden we dat dit het merk nog mooier maakt. Daarom delen we deze week wooninspiratie van Frankly Amsterdam.

Frankly karpet

Night Fire

De Night Fire vezel, gemaakt van bamboe, wordt gesponnen tot extreem dun garen. Dit garen wordt vervolgens met een hoge dichtheid getuft, waardoor een bijna fluweelachtig oppervlak ontstaat. Het bamboegaren is gemengd met eucalyptusgaren om prachtige kleurcombinaties te creëren. Interieur-duo Nicemakers ontwikkelde samen met Frankly Amsterdam dit vloerkleed in 8 standaardkleuren.

Frankly karpet

Second Nature

Goed kijken en waarderen wat de natuur te bieden heeft. Els van Egmond geeft haar ontwerpen vorm, zoals een rivier stenen tot kiezelstenen vormt. Second Nature is nuchter en toch fascinerend vanwege zijn asymmetrische vorm. Gemaakt van 100% mohairgaren, dit ontwerp is sterk en veerkrachtig. Een zachte en vloeiende lijn is met de hand uitgesneden aan de randen van het vloerkleed. Second Nature is verkrijgbaar in 9 geselecteerde kleuren en in elke kleur uit de in totaal 110 kleuren tellende Mohair-box. Dit kleed is exclusief verkrijgbaar in 3 vormen. Elke maat is mogelijk.

Frankly karpet

Coast Line

Coast Line maakt deel uit van de outdoorcollectie. Het vloerkleed dankt zijn naam aan de steek als diagonale lijnen in zijn structuur. Het kleurengamma is gemaakt door colorist Christiane Müller. Zij ontwierp een reeks die trouw is aan het koele en sterke karakter van het vloerkleed.

Verkrijgbaar in 4 geselecteerde kleuren, speciale kleuren op aanvraag.

Frankly karpet

Saint Cloud

Licht als een veertje en bijzonder verfijnd, Saint Cloud is hier om te blijven. Een stuk onmiskenbare luxe, gemaakt van niets anders dan de fijnste merinowol. De zachte garens verwelkomen de voeten die erop lopen, en nodigen u misschien zelfs uit om even te gaan zitten en even de tijd te nemen. Voor elk interieur is deze kwaliteit de kers op de taart. Het ziet er misschien delicaat uit, maar is toch sterk en duurzaam. Met de hand getuft, kan het in elke gewenste vorm en afmeting worden gemaakt. Net als alle Frankly producten is Saint Cloud van Europese productie. Verkrijgbaar in 7 geselecteerde kleuren, speciale kleuren op aanvraag.

Frankly karpet

Show off

Hoog, hoger, hoogst. Met een poolhoogte van 40 mm is het geen toeval dat dit vloerkleed Show Off heet. De combinatie van Nieuw-Zeelandse wol en biologisch afbreekbare bamboegarens geeft een weelderige look. Met de hand getuft, is dit vloerkleed gemaakt om elke gewenste vorm en afmeting aan te nemen. Show Off is verkrijgbaar in 9 kleuren, variërend van koele tot warme tinten.

Frankly karpet

Frankly Amsterdam & QiiD

Dit is slechts een greep uit de Frankly collectie. In onze QiiD showrooms hebben wij prachtige boxen vol met de mooiste natuurlijke stalen van dit merk en uiteraard vertellen we u graag alles over de mogelijkheden.

Reactie plaatsen