Zimmer + Rohde Personal Landscapes
03 juni 2021 

Zimmer + Rohde Personal Landscapes

In dit blog nemen we u graag mee in de creatieve wereld van Zimmer + Rohde. 

Volgens Zimmer + Rohde vertelt ieder landschap zijn eigen verhaal.

De Personal Landscapes collectie is het resultaat van een artistieke zoektocht in de natuur. Of het nu gaat om weidse uitzichten van landschappen of juist zeer gedetailleerde observaties van oppervlakken als aarde, water, zand, steen, hout of mos.

 Zimmer + Rohde

De uitgestrektheid van de zee, de gelaagdheid van de bergen, de zachtheid van een merenlandschap of de dichtheid van een bos. Kunstenaars zijn altijd al gefascineerd geweest van landschappen. In Europa is landschapsschilderkunst sinds de Renaissance een kunstvorm geweest en in Aziatische culturen dateert de schilderkunst geïnspireerd op landschappen uit de 6e eeuw. 

“The image of a landscape is firstcreated in the eye of the beholder.”

Stefan Gabel | Head of Creation Zimmer + Rohde

Lakeview

Lakeview is geïnspireerd op een idyllisch merenlandschap en de kunst van Japanse landschaps-aquarellen. De kraanvogel, het Aziatische symbool voor geluk en een lang leven, staat centraal in dit ontwerp. De zwevende inslagdraden aan de voorzijde accenturen de handwerk technieken. Deze stof is een meesterwerk op het gebied van textiel, met een indrukwekkende artistieke uitstraling.

 Zimmer + Rohde

Eldorado

Eldorado is veel abstracter, het ontwerp is geïnspireerd op een mythisch gouden landschap. Met de hand zijn metallic pigmenten aangebracht tussen de levendig geborduurde streepmotieven.

 Zimmer + Rohde

Canyon

Rotsen, canyons en woestijnen inspireerde de ontwerpers van Zimmer + Rohde voor de stof Cayon. De fijne horizontale strepen spelen met het kleurverloop, net als bij veelkleurige rotsformaties. De transparante stof geeft lichtheid aan de rechte strepen, die in een zacht vloeiende beweging als het ware golven voor het raam.

Zimmer + Rohde 

Birchwood

Deze unieke stof is tot stand gekomen door het reliëf en de structuur van berkenschors zorgvuldig te onderzoeken. Birchwood heeft een bijzonder levendig effect, dankzij de combinatie van verschillende weef- en druktechnieken. Tegen het licht geven de verschillende transparanties een prachtig levendig schaduwspel.

 Zimmer + Rohde

Solice Mat Re Fr

Deze elegante en zacht vallende satijnen gordijnstof is ontstaan uit de succesvolle klassieker Solice. Evenals zijn voorganger is Solice Mat Re Fr vlamvertragend, maar deze variant heeft een zijdemat oppervlak. Voor deze nieuwe kwaliteit wordt 52% gerecycled polyestergaren gebruikt, dat is verkregen uit gebruikte PET-flessen. Op deze manier wordt het milieu zo min mogelijk belast, terwijl u toch kunt genieten van de hoogste kwaliteit.

 Zimmer + Rohde

Zimmer + Rohde & Qiid

Bij Qiid werken we graag met de prachtige gordijnstoffen van Zimmer + Rohde. Naast de exclusieve ontwerpen spreekt de hoogwaardige kwaliteit van de stoffen ons ook aan. Kom eens langs in onze showroom en ontdek de collectie zelf! Deze gloednieuwe stoffen zijn nog niet allemaal te zien in onze showroom, komt u voor een ontwerp in het bijzonder? Dan kunt u het best even vooraf bellen of wij deze al binnen hebben.

Reactie plaatsen