Zimmer + Rohde

Zimmer+Rohde


Al vier generaties wordt het toonaangevende Duitse textielmerk Zimmer+Rohde door een familie gerund. In 1899 wordt het merk opgericht. Ernst Rohde, de overgrootvader van de huidige eigenaar Andreas Zimmer, richt samen met Max Marx ''Marx & Rohde'' op.


In 1919 komt Georg Zimmer bij het bedrijf, nadat hij is getrouwd met de dochter van Ernst Rohde. De nationaal-socialisten geven in 1941 opdracht om de bedrijfsnaam te wijzigen in Zimmer + Rohde.


Traditie en ervaring staan centraal bij Zimmer+Rohde, om zo voortdurend exclusieve en innovatieve designs te kunnen bieden. De ontwerpafdeling gebruikt enkel grondstoffen van uitstekende kwaliteit en er wordt samengewerkt met de beste weverijen en drukkers wereldwijd. Het merk houdt het jarenlange vakmanschap zorgvuldig in stand, terwijl er ook constant wordt gezocht naar nieuwe technieken om design dromen tot leven te brengen.


Met dochterondernemingen in New York, Parijs, Milaan, Londen, Dubai en Hong Kong, is de kwaliteit van Zimmer+Rohde wereldwijd bekend. Naast de gordijnstoffen bevat de collectie van Zimmer+Rohde ook meubelstoffen, zo kunt u uw hele interieur ‘’aankleden’’ met Zimmer+Rohde. Een opvallend ontwerp uit de collectie is de Dashy, te herkennen aan het grof gehaakte uiterlijk. Dit geeft het gordijn een spannend effect. Dashy is mooi te combineren met een uni stof als inbetween gordijn.


www.zimmer-rohde.com