Arte behang voorjaarscollecties 2024
23 januari 2024 
in Behang

Arte behang voorjaarscollecties 2024

Coming Soon

In de modewereld is de haute couture de crème de la crème, het staat voor elegantie en stijl. Ervaar nu diezelfde finesse in uw interieur met de Le Couturier collectie van Arte. Dit voorjaar presenteert het Belgische Arte vijf nieuwe collecties muurbekleding die staan voor pure knowhow en vakmanschap.
In dit blog alvast een vooraankondiging, inclusief prachtige beelden.

Le Couturier 

Mode en interieur zijn altijd al met elkaar verbonden geweest. De Couturier collectie muurbekleding vindt haar inspiratie in de wereld van mode en haute couture in het bijzonder. Vakmanschap staat hier centraal. Bijzondere technieken en hoogwaardige materialen uit de high fashion vinden op deze manier hun weg naar de muur.

Franges is een uniek ontwerp, gemaakt volgens de jacquard-techniek, waarbij een speelse zigzag tekening in de weving van de stof verwerkt is. De losse draadjes op het behang creëren een spectaculair en speels effect aan de muur.

arte-le-courturier-franges

arte-le-courturier-majesto

Majesto
Bij ontwerp Majesto (bovenstaand) wordt eveneens gebruik gemaakt van de jacquard-techniek, waarbij het strakke blokkenpatroon in de weving van de stof verwerkt is.

Arte Le Couturier

La Dérive
Het Franse woord dérive staat voor een spontane reis, waarbij u het gewone leven even achter u laat, om het landschap en de architectuur uw pad te laten bepalen. La Dérive is verkrijgbaar in drie warme tinten.

Kanso

De Kanso collectie is geïnspireerd op het Japanse begrip van minimalisme en eenvoud in interieurdesign. De collectie belichaamt de essentie van design, waar strakke eenvoudige geometrische patronen samenkomen. Het reliëf in de ontwerpen voegt een extra dimensie toe aan de ruimte, terwijl het zachte velvet materiaal warmte en gezelligheid uitstraalt. Een collectie die luxe brengt, zonder overdaad.

arte-kanso-anicca

arte-kanso-iki

Wild Silk

Wild Silk is een prachtige collectie vervaardigd uit echt zijde. Doormiddel van drie unieke varianten laat Arte u de veelzijdigheid van puur zijde zien. De collectie 'Wild Silk' laat de perfecte balans tussen ingetogen chic en de rauwe schoonheid van de natuur zien.

arte-wild-silk

arte-wild-silk-katia-silk

Katia Silk (bovenstaand) bestaat uit een unieke combinatie van 80% handgesponnen Katia-zijde en 20% katoen.  

arte-wild-silk-pure-silk

Boutique

De Boutique collectie is geïnspireerd op Japanse mid-century glamour. In de periode na de tweede wereldoorlog is Japan sprankelend, levendig, optimistisch en een vooruitstrevend. In de interieurwereld uit dit zich in nieuwe, veelal glanzende materialen en uitbundige patronen. 

arte-boutique-sunburst

Het bovenstaande Arte Sunburst ontwerp is een panorama gemaakt van een heel fijn laagje houtfineer. Het doet denken aan een zonsopkomst, maar dankzij het natuurlijke materiaal wel op een subtiele manier.

arte-boutique-gilded-heritage

Lanai

Kom in Hawaïaanse sferen met de Arte Lanai collectie. Lanai is geïnspireerd op het vakantiegevoel, heerlijke lange, warme zomeravonden op een Hawaïaanse veranda. Deze betoverende behangcollectie met exotische twist is met de hand ontworpen en ingelegd of geborduurd met natuurlijke materialen als rotan en raffia.

arte-lanai-kailua

Dit bovenstaande dessin is vernoemd naar het plaatsje Kailua aan de betoverende oostkust van Oahu. De wuivende palmbomen hier vormde de inspiratie voor dit ontwerp. Kailua is ingelegd met stukjes rotan op een achtergrond van bark cloth, een vezelachtig doek gemaakt van de schors van de vijgenboom.

arte-lanai-kailua

Op dit moment zijn de nieuwste behangboeken van Arte nog niet aanwezig in onze showrooms, deze worden van het voorjaar verwacht. Uiteraard kunt u alle andere behang collecties wel bewonderen in onze showrooms.

Reactie plaatsen