De behang trends voor 2023
12 december 2022 
in Behang

De behang trends voor 2023

2023 staat alweer voor de deur, het is dus de hoogste tijd om te kijken naar de trends voor volgend jaar. De behang trends om precies te zijn, want die delen we in dit nieuwe blog.

Arte Splice

Spelen met diepte 


3D effecten, nadrukkelijk of juist subtiel gaan we in 2023 ook weer zien. Denk aan ton sur ton met een verschil in hoogte of juist grafische ''Escher-achtige'' patronen met een 3D-effect.

Arte Detour

Arte’s Detour (bovenstaande afbeelding) is een speels, geometrisch dessin, de dubbele richting van het sisalweefsel creërt hier een 3D-effect. De gebruikte kleuren versterken dit effect.
Patroon Biseau haalt haar inspiratie uit een decoratief raamwerk. De verschillende richtingen van het sisalweefsel zorgen ook hier voor een 3D-effect.
Het geometrische patroon Optique (hier onder in blauw) speelt met optisch bedrog, de ene persoon ziet driehoeken, de andere vierkanten. 

Arte Optique

Vintage & Klassiek

Mode klassiekers keren altijd weer terug, zo geldt ook voor het interieur. Vintage patronen en klassieke invloeden keren terug. Een mooi en slim voorbeeld hiervan is de Arte Objet collectie. Een behangcollectie met klassieke sierlijsten in allerlei vormen en stijlen. Deze decoratieve muurbekleding is eenvoudig te plaatsen en heeft ook nog eens een positieve invloed op de akoestiek.

Arte Grandeur

Grassen 

Niet nieuw, maar daardoor niet minder van nu; behang bestaande uit grassen. Ook in 2023 zien we weer veel behangcollectie waarin grassen zijn verwerkt. De Arte Tangram collectie is hier een mooi voorbeeld van. Aan de basis van deze collectie liggen natuurlijke grassen. Grof of juist heel fijn geweven en met de hand ingelegd. De Arte ontwerpen Caprice, Dome en Bounty zijn heel fijn geweven en geven een dynamisch gevoel. Slice en Intarsio zijn juist wat grovere open geweven graspatronen, maar doen hierdoor wel heel natuurlijk aan.

Arte Intarsio

Blad aan de muur

Het standaard palmbomen behang kennen we nu wel, maar de bladerpatronen blijven ook in 2023. Tropisch of wat subtieler, groen of juist naturel, wat past bij u? Het Piante behang uit de Sculptura collectie van Arte is een mooi voorbeeld van een subtiel botanisch behang. Het ton sur ton effect geeft een rustig geheel, maar de oneffenheden en lichtinvallen creëren extra diepte en reliëf, dit geeft karakter aan de wand. 

Arte Piante behang

Qiid & Behang

Qiid Gorinchem is gespecialiseerd in behang. Deel uw wensen en wij maken een mooi plan op maat voor u. Uiteraard kunt u ook gewoon langskomen om behang inspiratie op te doen.

Reactie plaatsen