Kasthall Presents

Goose Eye XL Icon in nieuwe kleuren

Dit najaar lanceerde Kasthall vier nieuwe kleuren van het iconische Goose Eye XL Icon vloerkleed. Het Goose Eye-patroon is oorspronkelijk ontworpen door de voormalige hoofdontwerper van Kasthall, Gunilla Lagerhem Ullberg. De erfenis van Lagerhem Ullberg wordt voortgezet door de Kasthall Design Studio die zich, evenals Lagerhem Ullberg liet inspireren door de natuur. Dit komt tot uiting in de namen van de nieuwe kleuren: Foggy Blue, Timber Green, Yellow Brick en Lichen Grey.

Kasthall Gooseeye XL

Toen Gunilla Lagerhem Ullberg deze toevoeging aan het patroon van de Häggå-familie ontwikkelde, haalde ze haar inspiratie uit etnische modestoffen en kleding. Met een vergroot ganzenoog is Kasthall's populairste patroon verrijkt met een nieuwe, moderne en zelfverzekerde uitstraling; Goose Eye XL Icon.

Het geweven vloerkleed van zuivere wol is met zijn tijdloze patroon een klassieker geworden in de Kasthall collectie. De vier nieuwe kleuren zetten de erfenis van Lagerhem Ullberg voort en zijn geïnspireerd op de Scandinavische bossen tijdens ochtendwandelingen in een wazig en dromerig zomerlandschap.

Zoals de namen al doen vermoeden, heeft Kasthall's Design Studio zich laten inspireren door de natuur voor inspiratie voor de nieuwe kleuren Foggy blue, Timber green, Yellow brick en Lichen green. Een extra verandering in de vorm is ook de smal gestreepte vloerkleedrand, die te herkennen is aan alle geweven Icon patronen. Net als de Goose Eye Icon is dit tijdloze vloerkleed geschikt om vrij te liggen, maar ook als kamerbreed tapijt.

Kasthall Gooseeye XL

Kasthall Quilt

Afgelopen zomer lanceerde Kasthall ''Quilt'', een vloerkleed met invloeden van Japans Boro-textiel en vrouwelijke designiconen. Het idee was om een vloerkleed te ontwerpen waar vele designelementen elkaar kruisen. Wanneer ze worden gecombineerd, creëren de verschillende kleuren, vormen en texturen een echt en herkenbaar designstuk.

Kasthall Quilt

Quilt is ontworpen door Ellinor Eliasson. De mozaïekvormen en patchwork elementen zijn geïnspireerd op vele bronnen. Een belangrijk deel komt van designiconen Anna Albers en Sheila Hicks. De twee ontwerpers stonden bekend om hun complexe textielontwerpen, waarbij ze vormen en kleuren combineerden om unieke nuances te creëren.

Kasthall Quilt blauw

Qiid & Kasthall

Bij Qiid werken we al jaren met de prachtige ontwerpen van het Sweedse Kasthall. Bezoek één van onze showroom in Zutphen of Gorinchem en ontdek deze rijke collectie zelf.


Reactie plaatsen