Kasthall - 100 jaar Ingrid Dessau
12 april 2023 

Kasthall - 100 jaar Ingrid Dessau

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Ingrid Dessau dit jaar, heeft Kasthall ervoor gekozen om een eerbetoon uit te brengen aan de ontwerpster. Dit doet het merk door één van haar schetsen uit het historisch archief nieuw leven in te blazen. Het gaat om het ontwerp Karusell uit 1959.

Ingrid Dessau kasthall

Ingrid Dessau


Ingrid Dessau was een pionier in de moderne textiel- en designgeschiedenis van Zweden, bekend om haar unieke visie en uitzonderlijke talent. Ze studeerde textiel en werkte ze als ontwerpster, waarbij ze patronen ontwikkelde voor tapijten en stoffen. Dessau stond altijd open voor nieuwe ideeën. Bijna 25 jaar werkte ze bij Kasthall, tussen 1954 en 1978. Door deze lange periode van samenwerking zijn Kasthall in Kinna en Ingrid Dessau uit Svalöv onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Ingrid Dessau kasthall

Uit het archief

Het indrukwekkende historisch archief van Kasthall gaat terug tot het begin van de jaren 50. Dit archief is voortdurend een bron van inspiratie en kennis voor de Kasthall Design Studio. Voor deze gelegenheid hebben ze een ontwerp ter ere van Ingrid Dessau opgezocht, een vloerkleed genaamd Karusell uit 1959.

De machines, technieken en digitale ontwikkeling van Kasthall hebben sinds de jaren vijftig een vlucht genomen. Als gevolg hiervan is de benadering van het weven van tapijten merkbaar verschoven. Het was dus een uitdaging om het Karusell-tapijt na te maken, waarvan de techniek en het oorspronkelijke fabricageproces achterhaald waren.

Ingrid Dessau kasthall

Het plat geweven wollen vloerkleed Karusell is alleen te bestellen tijdens het jubileumjaar, dat loopt tot 3 maart 2024. Karusell  is leverbaar in de maten 200x300 cm, 280x300 cm, 280x420 cm, 360x540 cm, 440x660 cm, aangepaste maten zijn in deze kwaliteit niet mogelijk.

Reactie plaatsen