Kasthall Vichy Collectie
19 februari 2024 

Kasthall Vichy Collectie

Van 5 tot 11 februari vond de Stockholm Design Week 2024 plaats. Het moment voor Scandinavische merken om hun nieuwe collecties te presenteren. Kasthall stelde de nieuwe collectie ''Vichy'' voor in hun Showroom in hartje Stockholm. Bekijk de collectie in dit blog.

Kasthall Vichy

Het klassieke Vichy-patroon

Deze maand introduceerde Kasthall Design Studio ‘’Vichy’’, een collectie geweven vloerkleden van zuivere wol met het klassieke Vichy-patroon, ook wel Gingham genoemd.

Lena Jiseborn, hoofd Design bij Kasthall, zegt over de collectie:

“De Vichy collectie is een viering van vierkanten en strepen, een onderdeel van Kasthalls rijke designerfgoed. We hebben de herkenbaarheid van het ruitpatroon omarmd en er een moderne twist aan gegeven.”

Hoogwaardige materialen

Door het gebruik van hoogwaardige wol en een aanzienlijke hoeveelheid garen is het resultaat een dichter en veelzijdiger product, waardoor elk vloerkleed zowel duurzaam als comfortabel is.

Geïnspireerd door de blijvende aanwezigheid van het ruitpatroon in mode en interieurdesign, brengt de Vichy collectie een fris perspectief op een tijdloos motief met een eeuwenlange geschiedenis.

Lena Jiseborn:

“De levendige modescène van de jaren vijftig heeft ons creatieve proces enorm beïnvloed, wat heeft geresulteerd in een collectie die op prachtige wijze een nostalgische en toch eigentijdse omhelzing van het geruite ontwerp biedt. Een echt statement-tapijt dat aansluit bij de authentieke geest van Kasthall"

Vichy is speels en verfijnd, geweven van zuivere wol. De serie is verkrijgbaar in acht kleurstellingen: Vanilla Coconut, Quince, Mango Peach, Raspberry Blue, Cassis, Sloe Berry, Mint Chocolate en Pistachio.

Kasthall Vichy

Afmetingen

Elk vloerkleed vertelt een uniek verhaal en wordt met zorg en creativiteit vervaardigd in de Kasthall-fabriek in Kinna, Zweden. De standaard afmetingen zijn 85x240 cm, 135x200 cm, 165x240 cm, 195x300 cm, 240x350 cm, 290x400 cm en 340x450 cm.

Maar maatwerk is ook mogelijk. Er kan worden gekozen uit een breedte tussen 70-600 cm en elke gewenste lengte.

Kasthall Qiid Winkels

Kasthall & QiiD

QiiD is al jarenlang dealer van het Zweedse Kasthall. Bezoek onze showrooms en ervaar dit verfijnde merk zelf.

Reactie plaatsen