Vloerkleden

Vloerkleed

Wilt u uw zithoek aankleden met een vloerkleed en weet u niet hoe u dit kunt aanpakken? Vraagt u zich af hoe groot het voerkleed moet zijn, welke materialen en kleur passend is? Of vraagt u zich af of u de meubels op het kleed of juist ernaast moet zetten?


Vooropgesteld dat smaak persoonlijk is, willen wij u toch een aantal tips geven. Wanneer het vloerkleed in een wat kleinere ruimte komt te liggen, dan kunt u er voor kiezen om het vloerkleed vrij van uw meubelen te houden: hierdoor blijft de uitstraling van de ruimte zoals hij is en behoudt u een ruimtelijke gevoel. Indien u wat meer intimiteit wilt in de ruimte, maar optisch weinig of geen verandering van de ruimte wilt, kunt u er voor kiezen het kleed half onder de meubelen te leggen. Hierdoor trek je de meubelen wat meer naar elkaar toe maar behoudt u nog steeds een ruimtelijk beeld. Indien u een royale ruimte heeft en u het gevoel heeft dat uw meubelen hierdoor lijken te zweven en te verdwijnen, dan is intimitiet en samenvoegen van de meubelen erg belangrijk: door ervoor te kiezen alle meubelen op het vloerkleed te zetten, creëert u intimiteit maar ook een “eiland” waarop alles in de ruimte samenkomt.


Nogmaals, er zijn geen eenduidige regels met betrekking tot vloerkleden. En als ze er zouden zijn dan zijn regels er om te breken. Schroom daarom niet met bovenstaande opties te spelen. Een eigen draai geven aan afmetingen en vormen van vloerkleden en het daarbij plaatsen van meubilair maakt het persoonlijk en geeft een onverwachte, originele twist. Kijk daarom goed naar wat het beste in uw eigen interieur past. Zo bereikt u het snelst de look die u wellicht voor ogen heeft. Regeltjes of niet.


QiiD heeft voor ieder interieur het unieke vloerkleed. Onze adviseurs helpen u met het vinden van het vloerkleed naar uw wens. Afmeting, dessins, kleuren en vorm: u kunt het allemaal zelf invullen dankzij onze uitgebreide collectie.


Laat u inspireren en vind zo het perfecte vloerkleed.


Merken

De volgende merken vind u in de QiiD collectie:

Berber patchworks

Brink & Campman

Carpet Sign

Danskina

Kasthall

Kinnasand

Kinast

Kymo

Longbarn

Louis de Poortere

Miinu

Millenerpoort

Minotti

Perletta

Sartori

The Wool Studio