Nya Nordiska Sandön collectie
24 oktober 2023 

Nya Nordiska Sandön collectie

Nya Nordiska Sandön collectie

Nya Nordiska streeft ernaar om met textiel de sfeer in de kamer te veranderen, de stemming te beïnvloeden en het menselijk welzijn te verbeteren. Het thuis te maken.
In dit blog delen we enkele stoffen uit de Nya Nordiska Sandön collectie.

Nya Nordiska Sandön collectie Selma

Gotska Sandön

Gotska Sandön is het unieke zandeiland van het Gotland. Het landschap en de vegetatie van dit eiland dienden als inspiratie voor de laatste Nya Nordiska collectie. Ver weg van het vasteland is dit Zweedse eiland in de Oostzee, bestaande uit weinig anders dan zand en kiezelstenen, al millennia lang gevormd door het weer en de getijden. Het unieke licht van het Noorden brengt lijnen en structuren tot stand die, wanneer ze worden vertaald in textiel, de lichtheid en levensvreugde van een zomerdag aan zee toevoegen aan interieurs.

Nya Nordiska Sandon

Nya Nordiska Selma

Selma bestaat uit een veelkleurig effect garen dat de stof een levendige uitstraling geeft. Deze gordijnstof bestaat uit acht minerale tinten die, afhankelijk van de tint, aan schelpen of stenen doen denken. Natuurlijkheid die ook terugkomt in de vezelmix, die hennep combineert met wol en viscose. Als aantrekkelijk alternatief voor linnen scoort Selma extra punten met zijn aangename gevoel en losse drapering.

Nya Nordiska Sandön collectie Selma

Nya Nordiska Kari

Dankzij de onregelmatige plaatsing, blijven de geweven ruiten van gordijnstof Kari altijd in beweging. Deze moderne variant op de klassieke ruit wordt onderstreept door zes krachtige kleuruitvoeringen. De semi-transparante linnenstof zet zomerse eilandkleuren om in discrete minerale combinaties en stralende, bloemrijke ruitvarianten.

Nya Nordiska Sandön collectie Kari

Nya Nordiska Keno

Door de zee gewassen stenen vormden de inspiratiebron voor Keno’s abstracte patroon. Dit met bouclégaren geweven kettingmotief speelt op charmante wijze met het contrast tussen matte, witte oppervlaktestructuren en een gekleurde, zacht glanzende achtergrond. De garennerf geeft deze dubbelzijdige stof een verfijnde look en feel, die doet denken aan fijn zand, dat bijzonder opvallend oogt bij tegenlicht.

Nya Nordiska Sandön collectie Keno

Nya Nordiska & QiiD

QiiD is al jarenlang dealer van het geliefde Scandinavische merk Nya Nordiska.
Bezoek onze showrooms en ontdek de verfijnde stoffen van het merk zelf.

Reactie plaatsen