De ploeg stoffen

Gordijnen

Gordijnen geven uw interieur niet alleen sfeer, maar zorgen ook voor de perfecte omlijsting van uw persoonlijke woonstijl. Naast sfeer hebben gordijnen ook praktisch pluspunten, ze zijn geluiddempend en kunnen privacy bieden.

Kendix Gordijnpagina
Kendix Gordijn Detail

Interieurstoffering op maat


Bij QiiD werken we dagelijks met de mooiste gordijnstoffen van diverse merken. Of u nu sfeer wilt toevoegen aan uw interieur of de akoestiek wilt verbeteren, we helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossingen. Hierin beperken wij ons niet tot het vinden van het juiste gordijn. We kunnen, samen met u, een compleet plaatje neerleggen voor de stoffering van uw interieur. Hierbij kunt u denken aan zonwering, gordijnen, vloerkleden, behang, kussens en zelfs de op maat gemaakte deurmat.

Artelux

De voordelen van gordijnen

 • Gunstig voor de akoestiek in huis
 • Isolerende functie bij de ramen
 • Lichtinval regelen
 • Privacy bieden
 • Sfeer verhogend en decoratief

Transparanties
Dankzij de verschillende dichtheden heeft elk gordijn een unieke uitstraling. Zo zijn er transparante stoffen, die het licht filteren, maar waardoor u wel van binnen naar buiten kunt kijken. Voor iets meer privacy zijn er de semi-transparanten, ook wel inbetween genoemd. Deze stoffen zitten tussen vitrage en overgordijnen in en zorgen ervoor dat u nog wel voldoende daglicht in de ruimte krijgt, maar dat het zicht van binnen naar buiten en van buiten naar binnen beperkt wordt.

Tenslotte zijn er de lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. De lichtdoorlatende stoffen laten, zoals het woord al zegt, wel licht door, maar u heeft voldoende privacy, omdat er niet meer naar binnen gekeken kan worden. De verduisterende variant is vooral voor de slaapkamer een ideale oplossing: met deze stof houdt u het daglicht buiten en kunt u heerlijk slapen.

Kendix Detail gordijnstof
Artelux Gordijnen

Waar op te letten bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen?

Gordijnen zijn een prachtige aanvulling op uw interieur, mits de maat goed is en ze mooi naar wens hangen. Bij QiiD hebben we jarenlange ervaring met gordijnstoffen, de merken, de ophangsystemen, de eigenschappen van de stof en de plooien. Wanneer wij u adviseren houden we rekening met de onderstaande punten;

 • Het juiste ophangsysteem
 • Een plooi die past bij de gekozen stof en de gewenste sfeer
 • De correcte lengte
 • Het wel of niet voeren van de stof?
 • De werking van de stof
 • Past de stof bij de gewenste sfeer en uw wensen?

Wanneer we samen met u de juiste stof hebben gekozen en uw order is geplaatst, kunt u ervan uitgaan dat de gordijnen gratis vakkundig worden ingemeten. Ook hangen onze specialisten de gordijnen gratis op aan bestaande rails.


Werking van de stof

’Werking van de stof’’ lichten wij graag even toe. Van materialen als bijvoorbeeld hout is de werking in interieur algemeen bekend, maar wist u dat stof ook werkt? Zeker nu we, voor het milieu, de thermostaat een graadje lager zetten heeft dit invloed op uw gordijnen. Vocht in de stof laat uw gordijnen zakken, dus wanneer het in de winter vochtiger is in huis, zullen uw gordijnen zakken. Wanneer de lucht in huis ‘s zomers weer droger wordt zullen de gordijnen weer minder lang worden. Voor de materialen in huis is een gelijkmatige tempratuur en gelijk vochtpercentage dus het meest gunstig.


In onze showrooms vindt u een uitgebreide collectie gordijnstoffen, met aansprekende merken. Laat u inspireren en doe handige tips op. Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van het juiste gordijn.

Interstil
Interstil

Ophang systemen

Tegenwoordig zijn de ophangsystemen net zo belangrijk als de keuze voor het juiste gordijn. De exclusieve gordijnroedes van Interstil zijn hier het bewijs van. Uitgevoerd in rond, vierkant of rechthoekig kan zelfs de vorm naadloos aansluiten bij het interieur. De railroedes zijn niet alleen functioneel, maar zorgen ook voor decoratieve meerwaarde en geven het gordijn desgewenst nog meer uitstraling.


De gordijnroedes kunnen worden voorzien van een gewone runner, waar het traditioneel geconfectioneerde gordijn met de enkele- of vlinderplooi kan worden toegepast. De eigentijdse waveplooi, die er voor zorgt dat het gordijn mooi en soepel valt, wordt toegepast met de daarvoor bestemde waverunners. Strak aan het plafond gemonteerd met plafondsteunen of juist wanneer de situatie het niet toelaat met een luxe wandsteun. In onze showroom hebben wij diverse voorbeelden van deze ophangsystemen en voorzien wij u graag van advies.


Wanneer u een stapje verder durft te gaan en buiten het stukje luxe ook voor gemak kiest. Dan bieden wij u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrisch bedienbare rail. Aangestuurd op een bestaand knx of domotica systeem, of eenvoudig met een app op uw telefoon of tablet. Ook hier heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een traditionele- of waverunner.

De ploegstoffen

Geïnteresseerd in gordijnstoffen?

Maak vrijblijvend een afspraak

Merken

De volgende merken vind u in de QiiD collectie: Artelux, Loft79, Kendix, De Ploeg, Creation Baumann, Kvadrat (Kinnasand en Sahco Hesslein),  Interstil,  Romo Group,  en Zimmer en Rohde.

Onze gordijnen onderhouden?